Meninė nėščiosios fotosesija virto košmaru

Gyvenu džiugiu kūdikėlio laukimu. Kaip ir daugeliui būsimų mamyčių, norėjosi šį gražų laikotarpį įamžinti nuotraukose. Apie šį mano norą žinantys artimieji padovanojo man akcijinį kuponą fotosesijai pas fotografę Rūtą Buzienę (pirktas per grupinių nuolaidų sistemą zizu.lt). Akcija skelbė, kad sumokėjus 89 litus vietoje 300 Lt manęs laukia nuostabi fotosesija bei 20–40 retušuotų nuotraukų, įrašytų į CD.

Daugiau nuotraukų (1)

Raminta

Aug 16, 2012, 3:16 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:27 AM

Taigi paskambinau tartis dėl fotosesijos, pasiteirauti ką atsinešti ir pan. Na, išsamios konsultacijos nesulaukiau, patarė turėti kažkokią skraistę (medžiagos gabalą), geriau tamsesnės spalvos. Dar pasiūlė už 50 Lt padaryti makiažą. Šios paslaugos atsisakiau, nes nemėgstu dažytis, tad nuotraukose taip pat galiu atrodyti natūraliai.

Sutartą birželio 25 dieną 13 val. jau stoviu prie Rūtos fotostudijos, esančios Labdarių g. 3, Vilniuje. Durys užrakintos, fotografės nematyti. Skambinu. Atsiliepusi sako, kad pietauja kavinėje. Na, gerai, maža kas, gal sąskaitos laukia, gal dar kas. Tik apie 13 val. 20 min. pasirodo. Aplink tą fotostudiją jokių suoliukų nėra, taigi teko visą laiką stypsoti brome. Šiaip nebūtų sunku, bet su pilvu truputį pavargau.

Nusileidžiame į fotostudiją. Ateina kažkoks žmogus. Dar apie keliolika minučių laukiu. Dabar jau sėdžiu ant kėdės. Vėliau keli skambučiai telefonu, socialinio tinklo puslapio tikrinimas. Norisi sušukti, “Aliooo, čia irgi yra klientų!” Na, pirmą kartą tokioje fotosesijoje, gal toks darbo stilius. Visgi – menininkai.

Pafotografuoja apie valandą. Apie fotoaparatą, fotografavimo techniką nieko negaliu pakomentuoti, nes, kaip ir sakiau, tai mano pirmoji fotosesija. Viskam pasibaigus pažada, kad nuotraukos bus po mėnesio. Laiminga einu namo.

Liepos 24 d. jau nebeištveriu, skambinu paklausti, kada bus nuotraukos. Pasako ateiti ketvirtadienį, jau bus. Liepos 26 d. ryte skambinu fotografei, kad pasiteiraučiau, kurią valandą galiu pas ją užsukti. Ji pasako, kad neberanda mano nuotraukų, gal buvo toj atminties kortelėje, kuri nebeatsidaro, gal dar kur. Vadinasi, iki to antradienio nuotraukos net nebuvo atidarytos, kad jas retušuotų. Tai kam laukti mėnesį, jeigu retušavimas trunka kelias valandas?

Fotografė pasiūlė dar kartą nusifotografuoti. Bet paskutinį nėštumo mėnesį nei to vaizdo estetinio belikę, nei jėgų kartoti tą patį. Nusprendžiau, kad jeigu nelemta, tai nelemta turėti nuotraukų, geriau susigrąžinsiu sumokėtus pinigus.

Gaila, kad tik po šio įvykio nusprendžiau internete paieškoti daugiau informacijos apie šią fotografę. Buvau tikrai nustebusi, pamačiusi, kad ji yra tinklapio skundai.lt nuolatinė žvaigždė. Todėl prieš imdamasi kitų veiksmų iškart susisiekiau su Vartotojų teisių gynimo tarnyba ir pasiteiravau, kaip tokiu atveju elgtis, norint susigrąžinti sumokėtus pinigus. Jie patarė parašyti prašymą el. paštu ir jeigu per 10 dienų jokio atsakymo negausiu, tada rašyti skundą. Parašiau vieną laišką. Nieko. Parašiau Rūtos fotostudijos profilyje bei asmeninę žinutę Rūtai Buzienei socialiniame tinklapyje. Nieko. Parašiau dar porą laiškų su prašymu susitarti gražiuoju. Nulis reakcijos. Kadangi pažįstama taip pat fotografavosi pas ją, žinau, kad su ja bendrauja el. laiškais ir socialiniame tinklapyje. Mane tyčia ignoruoja?

Kai nusiunčiau skundą Vartotojų teisių apsaugos tarnybai, po kelių valandų sulaukiau fotografės skambučio. Ir pasirodo, atsirado tos mano nuotraukos, kurias ji su mielu noru man atsiųs per „Skype“ programą. Sutikau ir su tuo, bala nematė tų nuotraukų, įrašytų į CD. Taigi gavau apie 10 nuotraukų (viena spalvota, kita juodai balta, tad traktuojamos kaip dvi skirtingos foto, taigi iš viso gavau 20 failų). Apie kokybę nėra ko plėstis, nieko ten gero nebuvo. Paprašius dar atsiuntė keletą neretušuotų nuotraukų, kurias susitvarkysiu pati.

Taip sutapo, kad toji pažįstama nėščioji taip pat kovojo dėl nuotraukų atgavimo. Praėjus mėnesiui po fotosesijos, mergina turėjo dvi savaites vos ne kiekvieną dieną rašyti laiškus, skambinti ir pan., kad atgautų savo nuotraukas (kurios vėlgi buvo atsiųstos per „Skype“ programą). Kokybė – kaip čia pasakius, panašiai kaip ir mano gautųjų nuotraukų. Pagal nuotraukas – turint studiją ir geresnį fotoaparatą vos ne kiekvienas galėtų būti fotografas. Retušavimas – na, pašalintos nėštumo linijos, bet kad ir bambą reikėtų ištrinti, dar taip nebuvau mačiusi.

Dar vienas pastebėjimas. Fotografė savo puslapyje nurodžiusi, kad dirba su įvairiais žurnalais ir dienraščiais, savo sričių grandais. Spėkite ar žurnalai “Tavo vaikas”, “Psichologija tau”, “Namas ir aš” bei dienraštis “Verslo žinios” yra ką nors apie ją girdėję? Iš visų gavau atsakymus, kad jie nei yra dirbę, nei šiuo metu dirba su R. Buziene. “Naujienų leidyba” jau yra bankrutavusi, o į “Mergaitė” net nerašiau. Taip pat internete galima rasti informacijos, kad R. Buzienė turi problemų su teisėsauga, t.y. ji yra paduota į teismą pakankamai žinomo Lietuvos asmens dėl nekokybiškų paslaugų teikimo.

Tad prieš bet ką perkant akcijų metu pasidomėkite apie tai internete, paieškokite atsiliepimų. Sudarykite sutartis, ypač pirkdami paslaugas, kur būtų nurodyta paslaugų teikėjo atsakomybė ir paslaugos gavimo sąlygos. Iškilus bėdoms, negaiškite savo brangių nervų ir laiko. Vartotojų teisių gynimo tarnyba labai geranoriškai padės išspręsti tokius ir panašius ginčus. Ačiū jiems!

nevartok.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.