Rinkimų stebėtojos kerštas varžovams: „Kokių dvylika biuletenių panaikinau“ (video)

Šauni išpažintis, kuri iš dalies atspindi mūsų valstybės susikūrimo pamatus, bet jei taip toliau, kur mes nueisime? - lrytas.lt skaitytoja Raimonda pasidalijo įrašu iš „Drąsos kelio“ partijos susirinkimo.

Rinkimų stebėtoja pasakojo apie savo darbo užkulisius.
Rinkimų stebėtoja pasakojo apie savo darbo užkulisius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2012, 12:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:07 PM

Partijos „Drąsos kelias“ rinkimų stebėtoja Pajūrio apygardoje iš keršto už atimtą vieną balsą iš šios partijos kandidato Tomo Vilucko panaikino dvyliką Darbo partijos kandidato balsų. Susirinkime darytame video moteris atskleidžia rinkimų komisijos darbo užkulisius - draugystes, simpatijas ir keršto planus.

„Aš rašiau, kad vienas balsas buvo pavogtas iš jūsų (T. Vilucko red. past.), bet atsilygindama, žinokit, kokių dvylika biuletenių darbo partijos tikrai panaikinau. Nes šaukiau apie dvigubus standartus. Iš tikrųjų ten buvo normalūs biuleteniai, netyčia rašalu aptaškyti ar dar kažkas tai“, - atskleidė rinkimų stebėtoja.

Tai nereiškia, kad šiuos biuletenius moteris sugadino ar suklastojo. Ji pasiūlė laikyti juos sugadintais ir negaliojančiais, dėl labai smulkių trūkumų.

Moteris teigė, kad visus balsus perskaičiavo kelis kartus ir tvirtino, kad balsai nebuvo klastojami. Ji dirbo iki 8 ryto.

„Galiu pasakyti - balsai ten nebuvo klastojami, bet kad perkami buvo, tai aš... Man atrodo, iš paksoidų kažkas tai gaudė, bėgiojo. Buvo dvidešimt vyrų atvežta ryte, kiek aš girdėjau, kurie lyg ir, komisija man čia pasakojo, kurie lyg ir nėra tie gyventojai, bet jie buvo labai įtartini... Tai ko gero balsai buvo nupirkti prie kažkokios tai ten parduotuvės. Yra manoma, taip komisija galvoja“, - pasakojo moteris.

Drąsos kelio kandidatas T. Viluckas šioje apygardoje liko ketvirtas, o antrajame turi varžysis Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratų atstovas Pranas Žeimys ir Darbo partijos atstovė Genovaitė Krasauskienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.