Kodėl žmonės emigruoja. Kita emigracijos pusė

KODĖL? Jeigu manęs kas nors paklaustų, kodėl išvykstu. Aš atsakyčiau ir daugeliui atsakiau, kad pats tiksliai negaliu pateikti  atsakymo į šį klausimą. Gal būt todėl, kad nenoriu (nenorėjau) būti tuo, kuo esu. Galbūt noriu pabandyti viską pakeisti kitaip ir pažiūrėti, kas gausis tada, o galbūt aš dar neužaugau ir „nežinau kuo būsiu užaugęs“ ir ko tiksliai norisi. Galbūt tą jausmą galima pavadinti „egzistencinė kasdienybės kančia“ ar prasmės paieška, o gal net ir žodžių taip lengvai tam neparinksi.

Emigruoju, tačiau žinau, kad man labiausiai netiktų toks atsakymas: „Išvažiuoju, nes ta Lietuva bloga ir čia nieko gero nėra".<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Emigruoju, tačiau žinau, kad man labiausiai netiktų toks atsakymas: „Išvažiuoju, nes ta Lietuva bloga ir čia nieko gero nėra".<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Povilas Stonkus

Dec 11, 2012, 9:34 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:35 PM

Tačiau žinau, kad labiausiai netiktų toks atsakymas: „Išvažiuoju, nes ta Lietuva bloga ir čia nieko gero nėra. Kad visi vagys ir „žulikai“ ir čia nieko negalėčiau pasiekti“. Negaliu pasakyti taip apie savo šalį, kurioje gimiau. Juk čia patyriau visus šilčiausius jausmus bei išgyvenimus, kuriuos kada nors esu patyręs. Pažinau daugiausia šaunių asmenybių ir gyvenau tarp man brangiausių žmonių. Negaliu taip pasakyti apie savo šalį, nes taip tarsi išduočiau ir išsižadėčiau savo brangiausių dalykų, kuriuos kada nors patyriau gyvenime. Juk gyvename laisvoje valstybėje ir daugiausia priklauso viskas tik nuo mūsų pačių.

Tiems, kurie nutarė siekti laimės Tėvynėje, palinkėsiu, kad viskas klotųsi gerai. Juk galima surasti šimtus ir daugiau pavyzdžių su ne tik lietuvių sėkmės istorijomis, bet ir atvykėlių iš svečių šalių. Tai iš pačios psichologinės pusės galima pavadinti tikėjimu ir netikėjimu. Kai kuriems žmonėms reikia naujos vietos, kuri galėtų perkrauti smegenis ir leisti patikėti savimi iš naujo.

„Patyrimas - tai mokykla, kurioje pamokos kainuoja brangiai, bet tai vienintelė mokykla, kurioje galima išmokti“ (B. Franklinas)

https://nebijokveikti.blogspot.co.uk

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.