„Google Street View“: kvailiausi vaizdai Lietuvos neišskiria

Šiandien startavo „Google Maps Street View“ sistema, apie kurią buvo daug diskutuota ir ginčytasi pernai. Pagaliau atėjo laikas tikrintis, „ar yra mano namas“, pagaliau turistai galės atrasti Lietuvą dar būdami namuose ir planuodami kelionę. Šiose nuotraukose užfiksuotos visos Lietuvos lankytinos vietos, pradedant Vilniumi ir Trakais, baigiant Biržų alaus daryklomis.

Lietuviai visą dieną dalijosi juokingais ir kurioziškai vaizdeliais iš "Google Street View".
Lietuviai visą dieną dalijosi juokingais ir kurioziškai vaizdeliais iš "Google Street View".
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Surgautas

Jan 31, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:44 PM

Dabar ir mes, lietuviai, galime labiau dairytis po savo šalies miestus ir miestelius, nes, kad ir kaip norėtume, bet nuo „Google“ skaitmeninės akies nepraslydo ir kitos „grožybės“, pradedant čigonų taboru ir kaimo vaizdais su nulėkusiais nuo kelio automobiliais ir baigiant neaiškiomis treninguotų jaunuolių grupelėmis prie vietinių aludžių ar transporto kontrolieriais. Blogoji pusė pasirodė daug greičiau, nei buvo tikėtasi.

Panašu, kad pamatyti galime kone viską, betrūksta tik sodų bendrijų ir neaiškių šunkelių, kurie veda į niekur. Kvailiausių situacijų vaizdai Lietuvos neišskiria – kaip ir kitose pasaulio šalyse: nepadorūs gestai kamerai ir besiporuojačios katės, betrūksta gal tik viešai besišlapinančių žmonių su arklių kaukėmis, tačiau kažkas panašaus dar tikrai bus ištraukta iš kibernetinės erdvės.

Lietuvos įvaizdis pasaulyje ir taip jau yra stereotipų krūva – atsilikęs keistuolių kraštas, o dabar matome tą turistams „neregėtą Lietuvą“, kurią atrasti, tikėkimės, jie bodėsis ir jos kasdienybės jiems niekas nerodys. Nebent žmones su arklių kaukėmis, nes pasaulyje tai tapo madinga ir priimtina.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.