Vietos vaikui darželyje laukianti vilnietė suabejojo, ar naujoji sistema skaidri

Stojom ir mes į vaikų darželių eilę Vilniuje... Nesu linkusi nei kritikuoti valdžios, nei kurti sąmokslo teorijų. Tačiau nusprendžiau kiekvieną dieną eilę pasekti. Rezultatai, kuriuos išvydau internetinėje registracijos sistemoje, nustebino: vos ne kiekvieną dieną beveik dvigubai keičiasi ne tik vieta eilėje, bet ir visų prašymų skaičius. Tai įrodo mano padarytos nuotraukos (žr. nuotraukų galeriją. - Red.).

Galimybė surasti vaikui darželį - neslopstantis vilniečių galvos skausmas.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Galimybė surasti vaikui darželį - neslopstantis vilniečių galvos skausmas.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laima Tamošiūnaitė

Feb 20, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:39 PM

Pasiskambinus į savivaldybę, atsiliepusi darbuotoja pranešė, kad informatikai apie sistemos klaidą informuoti, tačiau eilės kaip keitėsi, taip ir keičiasi toliau.

Taigi kas tai - nuolatinė kompiuterinė klaida ar skaidriosios sistemos pabaiga?

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovas Antonas Nikitinas:

„Vietos eilėje pokyčius galėjo nulemti sistemoje veikiantis duomenų sutikrinimas ir eilės patvirtinimas, kuris daromas automatiškai vieną kartą per dieną: tėvams užpildžius prašymą ir nepatvirtinus prašyme esančių duomenų iš karto, šie duomenys sutikrinimi su registrais ir patvirtinami automatiškai po 24 valandų.

Kol duomenys būna nesutikrinti su registrais, tol naujasis nesutikrintas prašymas sistemoje rodomas anksčiau už kitus, todėl anksčiau prašymus pateikę tėvai kurį laiką galėjo matyti netikslius duomenis. Šis prašymo pildymo laukas yra tobulinamas, kad nekiltų tokių neatitikimų.  

Visi tėvų pastebėjimai yra nagrinėjami individualiai ir išsiaiškinama situacija, kodėl kinta vieta eilėje. Be to, skaidrumui skiriamas ypatingas dėmesys, todėl tėvai, kuriems kyla neaiškumų dėl vietos eilėje, gali kreiptis į Švietimo departamentą, ir situacija bus nagrinėjama individualiai.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.