Patogus gyvenimas Airijoje emigrantui kirto nevaldomu antsvoriu

Augau kaip ir visi vaikai tais laikais, sportavau daug, nes, kaip mama sakydavo, buvau neramus vaikas. Būdamas 9-erių pradėjau lankyti baseiną, važinėjau dviračiais (1992 metais buvau iki Lietuvos jaunučių rinktinės prasimušęs), o vėliau boksavausi (ringe ir ne tik, na, kaunietis, ką dar galiu pasakyti). Bet labai anksti pradėjau rūkyti, teko atsisakyti ir plaukimo, ir dviračių. Boksavausi svorio kategorijoje iki 63,5 kg. Būdamas 18-os vis dar tiek pat svėriau, o ūgis buvo 1,8 metro, taigi atrodžiau kaip kastuvo kotas.

Daugiau nuotraukų (1)

Emigrantas

Feb 27, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:24 PM

Bet sulaukus 18-os prasidėjo kitas gyvenimo etapas, pradėjau dirbti! Na, ir ką jūs manot – kur gi 18 metų vaikinas rado darbą? Ogi dirbau konditeriu (gaminome skruzdėlynus). Taigi pradėjus dirbti per 3-4 mėnesius svoris pasitaisė. Nuo 63,4 kg iki beveik 90 kg. Toks svoris laikėsi pakankamai ilgai, nors ir alutį maukiau kaip tikras lietuvis, ir cepelinų niekada neatsisakydavau.

Galiausiai 2002 metais aš išvažiavau į Airiją, neva trumpam. Greit pinigų norėjosi užsidirbti – planas buvo padirbėti 6-9 mėnesius ir grįžti į Lietuvą. Greit nepavyko, nes pirmus 2 mėnesius nedirbau, o po 2 mėnesių, kuomet susitvarkiau popierius, reikėjo skolas grąžinti, taigi tie 6 mėnesiai prabėgo, o aš buvau „ant“  nulio.

Tuomet nusprendžiau, kad reikia ir žmoną pasikviesti (vedžiau būdamas 19-os,) maniau, dviem bus lengviau, ir nesuklydau – dviem lengviau. Bet kuo toliau, tuo mažiau norėjosi grįžti atgal į Lietuvą. Na, o dar po poros metų ir uošvienė su dukra atvažiavo pas mus į Airiją.

Taigi nežinau, ar čia mano metabolizmas, ar airiškas maistas, bet svorio priaugau pakankamai greitai, ir, kas blogiausia, jis nuolat didėja. Prieš porą metų svėriau apie 130 kg, ir gydytojai pastebėjo aukštą kraujo spaudimą. Nuo tuo laiko geriu tabletes, mažinančias kraujo spaudimą. Gydytojas sako – jei numesiu svorio, kraujo spaudimas turėtų susireguliuoti.

2010 „sėdėjau ant“ baltyminės dietos ir per 4 mėnesius numečiau apie 20 kg (svėriau apie 130 kg prieš pradėdamas dietą), bet po tokios dietos dantys pradėjo klibėti – taigi niekam nerekomenduoju tokios dietos, o nustojus jos laikytis - svoris grįžo greičiau nei per 6 mėnesius.

Dabar man – 33 metai. Ir man pasirinkimo kaip ir nėra – turiu keisti gyvenimo būdą arba turiu keisti gyvenimo būdą. Na, o kuomet toks didelis pasirinkimas, aš renkuosi keisti gyvenimo būdą ir pradėt gyvent „Lieknųjų gurmanų“ stiliumi.

Per pusantro mėnesio, kai prisijungiau prie „Lieknųjų gurmanų“, numečiau beveik 10 kg - mano svoris nuo sausio pradžios sumažėjo nuo 147 kg iki 139 kg.

Mano norimas svoris 95-105 kg, ir aš jį pasieksiu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.