Kuo Gatvės muzikos diena panaši į telefoninį sukčiavimą

Esu įsitikinusi, padorų Lietuvos Respublikos pilietį nuo telefoninio sukčiaus skiria ne tik grotos ant langų, bet ir esminis dalykas - Konstitucijoje įtvirtinto įstatymų viršenybės principo pripažinimas. Jei įstatyme juodu ant balto (ne pilkai ir ne kita spalva) parašyta, tegul ir nepriimtina nuostata - privalai jos laikytis, o jei turi noro - kovok, įtikink Seimą ar kitą instituciją, tegul priima naujas redakcijas, naujus įstatymus, naujas tvarkas.

Ar gaudami pajamas už muziką viešose vietose muzikantai nenusižengė Vilniaus miesto savivaldybės nustatytai tvarkai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Ar gaudami pajamas už muziką viešose vietose muzikantai nenusižengė Vilniaus miesto savivaldybės nustatytai tvarkai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Morta M.

May 20, 2013, 9:48 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:04 PM

Tuo tarpu vadovaujantis telefoninio sukčiaus logika, viskas nusišvilpt, darysiu taip, kaip man geriausia, apkvailinta bobutė ir taip pinigų neleidžia, taupo juodai dienelei, nieko blogo jai neatsitiks, jei ir atsisveikins su vienu kitu tūkstantuku.

O jau gatvės muzika, viena kita valandėlė būgnų po miegančių vaikų langais, tikrai nepakenks, čia gi taip nuostabu, nesvarbu, kad pagal Vilniaus miesto tvarkymo ir švaros taisykles draudžiama Vilniaus miesto reprezentacinėse gatvėse groti ir už tai gauti pajamų.

Už šių taisyklių nesilaikymą numatyta administracinė atsakomybė pagal ATPK 161 str. - įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. Lt. Paskaičiuokime, kiek litų baudų vien Vilniaus mieste gatvės muzikantai turi sumokėti, suma nemaža - 480 000 litų!

ATPK pažeidėjai patys susiregistravo tinklapyje gmd.lt, o ir nusikalstamos veikos organizatoriai absoliučiai nesislepia...

Kas tai? Teisinis nihilizmas? Negi gatvės muzikos dienos rėmėjas, telekomunokacijos bendrovė, remia ir visus kitus įstatymų ignoravimo būdus? O kitaip, kam gaudyti telefoninius sukčius ir jų organizatorius, nes jei nesvarbus vienas ATPK straipsnis,tai ir Baudžiamojo kodekso straipsniai nesvarbūs...

Kaip žinia, įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės (LR Konstitucija).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?