Ar sulauksime ir laikų, kai tuoksis žmonės ir gyvūnai?

Niekam nenuostabu,kad pasaulis keičiasi dienomis. Šiame amžiuje jau daug kas yra norma, kas visada buvo laikoma iškrypimu. O kas bus po 10 metų? Visai neseniai naujienų portalai sužibo naujiena, kad mokslininkai pažadėjo, jog po 10 metų jau galėsime bendrauti su gyvūnais.

Mokslininkai pažadėjo, jog po 10 metų jau galėsime bendrauti su gyvūnais.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Mokslininkai pažadėjo, jog po 10 metų jau galėsime bendrauti su gyvūnais.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Seklys

Jun 18, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:12 AM

Taip, taip. Bus sukurtas toks aparatas, kuris gyvūno balsą išvers į žmonių kalbą ir atvirkščiai. Pabandykime paanalizuoti, kas pasikeis išradus tokį aparatą, ir kokius žodžius teks išbraukti iš vartojimo, kokie atsiras nauji žodžiai.

Nusikelkime į 2023 metus. Petras, kuris seniai simpatizavo savo augintinei ožkai, pagaliau turi progą su ja pakalbėti. Ei, Ciba, tai visgi ar tekėsi už manęs? Būk mano žmona, gausi šviežios žolės kasdien. O jei Ciba sutiks, tai ir vedybos turės būti ne už kalnų. Juk nesvarbu, kas ką myli, svarbu, kad meilė būtų tarp dviejų pilnamečių asmenų. O jei Ciba pilnametė, gali kalbėti ir priimti sprendimus, tai reiškia ji turi ir savo teises?

Garantuoju, kad Europa bus pirmoji, kur įsigalios vedybos su gyvūnais ir žodį „zoofilas“ teks išbraukti iš žodyno. Juk nesvarbu, ką myli, svarbu abipusiu sutikimu? Matau jau vaizdą, kai Lietuvoje Seimo nariai svarsto įstatymą, ar įteisinti santuoką su gyvūnais, ar ne. Žinoma, priims, nes mes kopijuojame viską, kas naudos mažai visuomenei duoda. Bet ne man apie naudą čia tauškėti. Jie žino geriau, ko žmogui reikia, o ko gali ir palaukti.

Kaip ir sakiau, atsiras ir nauji žodžiai. Įsivaizduokime, kad ožka yra nepilnametė ir ja pasinaudojo koks Petras iš Marijampolės. Juk pedofilu jo nepavadinsi? Tokiam atvejui tiks žodis „pezoofilas“. Aišku, negaliu kištis į kalbininkų reikalus, tad naujų žodžių daugiau neaptarinėsiu.

Ech, kai pagalvoju, kiek darbo atsiras visiems. Kalbininkai dirbs išsijuosę, Seimo nariai vėl turės darbo, teisininkai plušės ir dienom ir naktim, Santuokų rūmų durys neužsivers nuo jaunavedžių antplūdžio. Ir visiems bus gera ir smagu, nes pagaliau mes visi tapsime lygūs ir gyvensime tarsi tame pieštame rojuje, kur gyvūnai ir žmogus kalba ta pačia kalba ir turi vienas teises.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.