Partrenktą dviratininką sužavėjo jį gelbėti šokę praeiviai ir pareigūnai

Antradienį man važiuojant dviračiu vienos Vilniaus gatvės kelkraščiu (dviračių tako šalia nebuvo), buvau partrenktas iš dešinėje kelio esančios aikštelės išvažiuojančio automobilio. Griuvau sėkmingai – pats susižalojau nedaug, nors dviratis liko apgadintas.

Prie partrenkto dviratininko iškart pripuolė keli praeiviai. Jie klausė, ar viskas gerai, skambino greitajai pagalbai ir policijai, rūpinosi partrenktojo sveikata.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Prie partrenkto dviratininko iškart pripuolė keli praeiviai. Jie klausė, ar viskas gerai, skambino greitajai pagalbai ir policijai, rūpinosi partrenktojo sveikata.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Wolfhound

Aug 28, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:55 PM

Blogiausia tai, kad mane partrenkęs vairuotojas net nesustojęs padidino savo automobilio greitį ir dingo už posūkio. Automobilio numeriai – Didžiosios Britanijos – geltoni.

Tai blogoji mano istorijos dalis, kurios nesinori prisiminti. Tačiau tolimesnius įvykius prisiminsiu su didžiausiu dėkingumu.

Man žvilgsniu nulydint iš eismo įvykio nuvažiuojantį automobilį, aplink pradėjo rinktis žmonės. Vieni ištiesė man ranką padėdami atsistoti, apžiūrėjo, ar nesu stipriai sužeistas, kiti puolė skambinti greitajai pagalbai ir policijai, iš vieno žmogaus tuoj pat gavau lapuką su užrašytu mane partrenkusio automobilio valstybiniu numeriu.

Pasijutau apsuptas manęs nepažįstančių, tačiau mano nelaimei neabejingų žmonių, pasiruošusių padėti viskuo, kuo tik gali. Jų buvau palydėtas iki suoliuko atsisėsti, mano dviračiu taip pat buvo pasirūpinta, kad jis neliktų ant gatvės. Jutau aplinkinių nuoširdų rūpinimąsi manimi, ar man viskas tvarkoje, ar negavau rimtos traumos ir panašiai.

Ir tik po to, kai kelis kartus užtikrintai pakartojau, kad man daugiau mažiau viskas gerai, sunkių sužeidimų neturiu, aplinkiniai tarsi atsiprašydami, kad jau turi mane palikti, ėmė skirstytis.

Kreipiuosi į Jus – visus, kurie nelikot abejingi svetimo žmogaus nelaimei. Nors nei vieno Jūsų nepažįstu, tačiau esu be galo Jums dėkingas. Nuoširdžiai džiaugiuosi gyvendamas greta tokių žmonių kaip Jūs. Labai norėčiau paspausti kiekvienam Jūsų ranką ir padėkoti asmeniškai.

Atskirai noriu padėkoti ir specialiosioms tarnyboms už tikrai operatyvų ir profesionalų darbą. Tuoj po skambučio pagalbos telefonu, pro šalį nuskubėjo policijos ekipažas su įjungtais švyturėliais ieškodamas mane partrenkusio automobilio.

Neilgai trukus į įvykio vietą atvyko kitas policijos ekipažas ir greitosios medicininės pagalbos komanda. Medikai mane apžiūrėjo, sutvarstė žaizdas. Policijos patruliai apklausė liudininkus, surinko raštiškus paaiškinimus, maksimaliai stengėsi išsiaiškinti įvykio aplinkybes.

Manau, kad visos tarnybos atliko savo darbą geriausiai kaip tik galėjo. Nuoširdžiai dėkoju jiems už tai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.