4000 Lt biudžetas: užtenka ir dviejų butų paskoloms, ir vaikų svajonėms

Perskaičiusi visas istorijas apie šeimas su skirtingomis pajamomis, pagalvojau, kad mūsų šeima dar irgi visai gerai gyvena, nors atlyginimai mūsų – ne patys didžiausi (per abu uždirbame apie 4000 Lt) ir auginame du mažylius.

Abu sutariam, kad dėmesys vaikui ir jo lavinimas – daug svarbiau nei nauji drabužiai ar kiti brangūs niekučiai.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Abu sutariam, kad dėmesys vaikui ir jo lavinimas – daug svarbiau nei nauji drabužiai ar kiti brangūs niekučiai.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raminta

Nov 6, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:39 PM

Gyvename mes bute, už kuri kiekvieną mėnesį bankui mokame po 700 Lt, dar viena paskolą – apie 600 Lt mokame už kitą butą, kurį įsigijome Kėdainiuose, dar kai nebuvome šeima ir neturėjome atžalų.

Kiekvieną mėnesį kaip ir visi susimokame komunalinius mokesčius. Nesiplėsiu į detales, bet dauguma vilniečių žino, kiek jos kainuoja, o ypač šildymas. Susimokame ir už darželius, ir už sūnaus lankomą ledo ritulį. Kiekvieną mėnesį atiduodam po 250 Lt, nes man svarbiau spindinčios iš džiaugsmo vaiko akys nei nauji batai ar suknelė.

Dar laukdamasi pirmagimio su vyru daug kalbėjau apie tai, kad svarbu investuoti į vaikų ateitį, abu sutariam, kad dėmesys vaikui ir jo lavinimas – daug svarbiau nei nauji drabužiai ar kiti brangūs niekučiai.

Nesmerkiu kitaip mąstančių ir gyvenančių šeimų, bet mūsų šeimos nuostatos yra tokios. Nesivaikau nei madų, o mano vyras nėra pamišęs dėl naujų „iPhone“ ar „iPod“.

Pati darbe uždirbu minimumą. Galėčiau irgi sėdėti namie, gauti iš Darbo biržos išmoką ir būti tik namų šeimininke, tačiau negaliu, nes man svarbu tobulėti, eiti į priekį, bendrauti, kelti sau naujus tikslus ir jų siekti. Tokį požiūrį stengiuosi perduoti ir savo vaikams, kad ne materialūs dalykai gyvenime yra svarbiausi.

Turbūt todėl galvoju, kad mūsų šeima tikrai gerai gyvena, nors ir negyvename prabangoje, tačiau esame pavalgę, apsirengę, pašalpų iš valstybės neprašome, mokesčius visus susimokame, o laisvalaikiui didelių pinigų nereikia.

Didžiausias džiaugsmas mūsų vaikams – kartu su tėvais vasarą leisti aitvarus, o žiemą čiuožti nuo kalno rogutėmis.

Kartu labai norėčiau visus Lietuvos žmones pakviesti prisijungti prie akcijos vaikusvajones.lt ir bent maža dalele prisidėti prie vaikučių, kurie tikrai neturi galimybių sulaukti savojo Kalėdų Senelio, norų išsipildymo, kad sėdėdami prie Kūčių stalo širdyse pasidžiaugtumėte kartu su tuo vaikučiu, kuriam sušildėte mažą širdelę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.