Šiaulietės drama: liko be pinigų, namų ir kūdikio tėvo

Kreipiuosi pagalbos į visus Lietuvos žmones. Jolanta – 26 metų moteris, kuriai gyvenime nelabai sekėsi: dar visai mažutė buvo atiduota į vaikų namus ir ten augo iki pilnametystės. Kadangi neturėjo jokių artimų žmonių, sulaukusi 18 metų ji įstojo į proftechninę mokyklą, kur įgijo siuvėjos specialybę. Po kurio laiko susirado darbą. Kad ir menkai apmokamą, bet vis šis tas. Išsinuomojo kuklų butuką ir šiaip ne taip vertėsi.

Moteris pastojo nuo savo draugo, kuris su ja taip negražiai pasielgė.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Moteris pastojo nuo savo draugo, kuris su ja taip negražiai pasielgė.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaiva

Nov 18, 2013, 10:04 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:47 AM

Pinigėlių visada trūko, ir, kaip ir nemaža dalis jaunų žmonių, ji pasinaudojo greitųjų kreditų įmonių paslaugomis – skolų šleifas vis dar velkasi iš paskos. Ne gana to, patiklia mergina pasinaudojo „geri draugai“ – „pasiskolino“ jos banko sąskaitos kodus. Apie kompiuterius ir internetą nieko nenutuokianti mergina paprasčiausiai nesuprato tų kone stebuklingų skaičiukų reikšmės – sukčiai naudojosi jos banko sąskaita kaip tik norėjo.

Iškart po to jos gyvenime atsirado „princas“ – atrodė, gyvenimas tvarkosi. Jolanta įsimylėjo, metė darbą, išsikraustė iš savo buto ir išlėkė paskui mylimąjį į kaimą. Tik bėda, kad ne tokio gyvenimo ji tikėjosi... Draugo tėvai ir pats vaikinas išnaudojo Jolantą kaip tik įmanydami. Mergina pabėgo nuo mylimojo ir grįžo į Šiaulius. Grįžo į niekur.

Buvo parų, kai teko miegoti ant suoliuko ar visai nieko nevalgyti. Laimė, kad darbdavys priėmė į tą pačią darbo vietą, bendradarbiai surado kuklų kambarį pas pagyvenusią moterėlę. Ši buvo patenkinta, nes Jolanta daug padėjo namų ruošoje.

Tačiau moteris, pasirodo, pastojo nuo savo draugo, kuris su ja taip negražiai pasielgė. Ir štai dabar jau penktas mėnuo laukiasi kūdikio. Nuomotoja, sužinojusi apie kūdikį, pareikalavo tuoj pat išsikraustyti. Jolanta labai bijo dėl vaikelio, kurio taip laukia, ateities...

Bendradarbės pasiryžusios iš palėpių nukelti vežimukus, lovytes, drabužėlius kūdikiui. Tik Jolantai ne drabužėlių labiausiai šiuo metu reikia, o gyvenamosios vietos. Labai reikia. Ji kreipėsi į savivaldybę dėl socialinio būsto, bet eilė milžiniška. Iki nėštumo pabaigos ji eilės neprieis.

Istorija primena pasaką, tik kol kas be laimingos pabaigos. Žmonės, jei žinote, kas nebrangiai nuomoja būstą Šiauliuose ar galite Jolantą bet kaip kitaip paremti, labai prašome skambinti šiuo numeriu – 868257429.

Jei galime išgelbėti šuniuką ar kačiuką iš gatvės, kodėl iš ten pat neišgelbėjus žmogaus?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.