Užrašyti vaiką į darželį bandęs vilnietis padarė dvi išvadas

Turiu iš aš savo patirtį dėl vaikų registravimo į Vilniaus darželius. Kaip dauguma tėvų, ketvirtadienio naktį sėdėjau ir laukiau, kol galėsiu suvesti prašymą. Galimybė pildyti duomenis atsirado jau kelios minutės prieš vidurnaktį. Greitai užpildžiau ir pateikiau. Sistema dar nebuvo užstrigusi. Pasižiūrėjau į pirmą pasirinktą darželį – mano vaikas buvo penktas iš 96.

Daugiau nuotraukų (1)

Piotras

Jan 10, 2014, 5:39 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:03 PM

Trinu rankas – pavyko! Bet nutariau toliau stebėti procesą. Po keleto minučių sistema pradėjo strigti. Net išmetė kažkokią klaidą – „gateway error“. Po maždaug pusvalandžio pasižiūriu – mano vaikas jau 14-as iš 120. Na, čia, sakau, irgi, matyt, viskas tvarkoje – matyt, dauguma kitų Vilniaus vaikų yra socialiai remtini, todėl, nors ir vėliau pateikia paraiškas, bet pagal iš anksto nustatytą tvarką, juos kelią eilėje į viršų.

Einu miegoti – juk viską padariau, kas nuo manęs priklauso. Ryte atsibudęs šoku iš lovos ir lekiu prie kompiuterio. Žiūriu, ogi mano vaikas jau 81-as iš 169. Va, tada kilo įtarimas, kad sistemos matematika kitokia, negu mane mokė dar mokykloje.

Imkim kraštutinį atvejį – nuo nakties (kai buvo 14-as iš 120) visi pateikusieji paraiškas buvo su aukštesniu prioritetu negu mano vaikas (o tas jau man pradeda kelti įtarimą). Tada išeina, kad per naktį tą darželį pasirinko 169-120=49 tėvai. Bet tada mano vaiko vietą maksimaliai galėjo nukristi į 14+49=63 vietą.

Taigi jei į šį mano tekstą pasižiūrėtume kaip į mokslinį tyrimą, tai reikia išvadų. Išvados:

1. Vilniuje daugiau kaip 95 proc. šeimų yra arba daugiavaikės arba socialiai remtinos.

2. Vilniaus savivaldybės registracijos į darželius sistemoje panaudota kitokia matematika negu mokoma mokykloje.

***

Portalas lrytas.lt penktadienį jau rašė, kad penktadienį turėjusi prasidėti registracija į sostinės vaikų darželius vėl patyrė fiasko. Anksti ryte pasipylė pasipiktinusių žmonių skambučiai. Žmonės guodėsi, kad registracijos sistema neveikia. Nuo pat ryto savivaldybės priimamajame būriavosi apie šimtą suirzusių tėvų, kurie savo atžalas bandė įregistruoti visą naktį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.