Emigranto atsakas V.Landsbergiui: „Nepavydėkit man“

Vykstant diskusijai, ar prilyginti Aukščiausiosios Tarybos Atkuriamojo seimo pirmininką Vytautą Landsbergį kaip ėjusį prezidento pareigas, manau, pati konservatorių partija atsakė jau seniai. Kiek kartų buvo valdžioje ir niekaip nesutvarkė to klausimo, bet pasirinko lengviausią būdą – išsiuntė profesorių į Briuselį, kad ten jis pats užsidirbtų sau ąžuolinį karstą.

V.Landsbergis pareiškė, kad emigrantai išvyksta užsidirbti tik geresnio karsto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Landsbergis pareiškė, kad emigrantai išvyksta užsidirbti tik geresnio karsto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Antanas Vaišvila

2014-01-14 13:32, atnaujinta 2018-02-17 13:49

Ką jis sėkmingai ir padarė, užsidirbo. Dabar jis siunčia savo anūką, kad ir tas užsidirbtų. Taigi pats profesorius buvo emigrantu, o dabar visą tai paveldės ir anūkas.

Man keista, kad europarlamentaras nežino, kad įstodami į Europos Sąjungą mes gavome teisę dirbti ir gyventi visoje sąjungos teritorijoje.

O išvažiavome tik per visus politikus, kurie sau gyvenimą gerino ir gerina, o žmonėms sako, kad ir jums bus gerai, tik dar truputį pakentėkit.

1991 m. sausio mėn. gindami Lietuvos nepriklausomybę, žmonės gynė ir V.Landsbergį. Ir tikrai tarp jų buvo ir tų, kaip pats jis pasakė, su persodintomis smegenimis. Per visus 23 metus gal Tamstai ir pagerėjo, tačiau Lietuvos žmonės to nepajuto.

Visi turtingais negali būti, bet ir elgetomis nenori būti. Kas galėjo, tas ir išvažiavo. Dirba svetur ir išlaiko artimuosius Lietuvoje. Man irgi geriau dirbti užsienyje nei gauti pašalpą Lietuvoje. Kai artėja rinkimai, tai jūs, visi politikai, prisimenate emigrantus, o jiems pasibaigus, pradedate juos keikti.

Jūsų pasakyti žodžiai minint Sausio 13-ąją, kad emigrantai išvažiuoja tik užsidirbti brangesnio karsto, vienybės neprideda, o tik žeidžia. Nereikia tyčiotis iš emigrantų, jūsų šeimoje taip pat jų yra. Galėjote bent padėkoti Lietuvos žmonėms, kad jie, pavojui iškilus, buvo vieningi. Jūsų amžiaus žmogui nedera taip elgtis.

P.S. Nepavydėkit man, bet aš tikrai noriu užsidirbti ąžuolinį karstą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.