Atsakas šoką prieš operaciją patyrusiai storulei: „Jūs meluojate“

Ką tik teko perskaityti ponios Valerijos iš Kauno istoriją apie darytą skrandžio mažinimo operaciją bei neva ją apgavusius gydytojus. Visų pirma, norėčiau pasakyti, jog apie tokias istorijas žinau labai daug: nemažai tuo domėjausi pati, vienos draugės mamai atlikta lygiai tokia pati operacija, taip pat pažįstu chirurgą, atliekantį tokio pobūdžio operacijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Kita Valerija

Jan 22, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:10 AM

Prieš skrandžio mažinimo operacijas (kurios yra pasirenkamos, būna kelių tipų) žmogus visada privalo išklausyti gydytojo pasakojimą, kuriame yra detaliai papasakojama, kas bus daroma operacijos metu, kokiu būdu gydytojai mažins skrandį, kokia operacijos kaina, kiek pinigėlių ir kaip apmoka valstybė (Ligonių kasos) ir kiek reikia mokėti pačiam. Taip pat tame pačiame susitikime žmonės yra nuteikinėjami psichologiškai, supažindinami su savo ligos rimtumu bei pokyčiais po operacijos.

Neteigiu, jog operacija turi vien teigiamas puses. Žinoma, savo akimis matau žmones, kurie sulaukia siaubingų komplikacijų. Vieniems nutinka taip, kad pradeda nebevirškinti skrandis, kitiems užpūliuoja pats aparatas. Prieš gamtą nepakovosi tam tikra prasme. Bet kokiu atveju, pavyzdžių, kuriuos šis aparatas išgelbėjo nuo mirties - krūvos. Prisiminkime: Birutė Dambrauskaitė, Vitalija Katunskytė ir dar visas būrys ne tik Lietuvos, bet ir užsienio žinomų žmonių.

Taigi. Ponia Valerija teigia, jog tik tądien sužinojo, kad reikia susimokėti papildomus (5530 Lt. - Red.) Vargu. Žmogus iškart, vos pradėjęs domėtis, yra supažindinamas su visais sunkumais, kurie gali iškilti operuojantis. Yra pasiūloma (tikrai niekas neverčia) gerti papildų, taip pradedant ruošti organizmą sunkiai operacijai. Niekas pinigų "nelupa" prievarta. Apie operacijai reikalingo aparato pirkimą žmogus yra informuojamas dar net anksčiau nei per pirmąjį susitikimą su gydytoju (pirmojoje paskaitoje). Viskas yra detaliai paaiškinama, papasakojama, žmogui paliekama visiška pasirinkimo laisvė.

Ponios Valerijos teigimu, niekas nieko nesakė, susitikimas su gydytoju buvo tarsi „sektos susitikimas“. Visa tai – šlykštus melas, bandant išvengti mokesčio ir norint pasidaryti sau reklamą. Man labai pikta, kai žmogus, blaivaus proto, pasinaudodamas jam susidariusia situacija (šiuo atveju – gulėjimas ligoninėje, apsimetimas „šlanga“, vaidinimas, jog net nesupranti, kad reikia sumokėti ir pan.) pažemina kitą žmogų – gerbiamą mediką, turintį ne tik savo vardą medicinos rinkoje, bet ir atitinkamą darbo stažą; pažemina visą medicinos įstaigą – Kauno klinikas – bei jos etiškumą.

Valerija akivaizdžiai pasinaudojo jai susidariusia situacija vaidindama auką. Puikiai žinau, kaip vyksta šios operacijos, puikiai žinau, kokia yra jų forma ir kaip elgiasi gydytojai. Neetiškai šioje pasielgė vienintelis žmogus - moteris, kuri sau darydamasi reklama, norėdama sutaupyti pinigų pažemino visuomenėje žinomus ir gerbiamus žmones.

Visi, besiruošiantys šiai operacijai, žino, jog pagrindinis aparatas šiai operacijai - nekompensuojamas. Valerija akivaizdžiai sužaidė savo situacijos beviltiškumu. Kas liko kaltas?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.