Idėja, kad prezidento rinkimai prilygtų „Eurovizijai“ ir LKL

Taip jau susidėliojo, kad šią savaitę vyks trys patys svarbiausi metų renginiai kiekvienam lietuviui. Bėda ta, kad daugiausia dėmesio ir diskusijų sukels tie du, kurie neturės jokios įtakos mūsų gyvenimui. Kalbu apie „Euroviziją“ ir LKL pusfinalį tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“.

Paskutiniajame etape kandidatų lauktų grumtynės su M.Šalčiūtė šuolio rungtyje. Tai padėtų politika sudominti 13-17 metų auditoriją.<br>TV3 nuotr.
Paskutiniajame etape kandidatų lauktų grumtynės su M.Šalčiūtė šuolio rungtyje. Tai padėtų politika sudominti 13-17 metų auditoriją.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnas

2014-05-09 12:26, atnaujinta 2018-02-14 03:39

Net neabejoju, kad lietuviai puls balsuoti už braliukus, už estus, arba tiesiog už gražiausią dainą, bet kažin ar visi tie balsuotojai ateis sekmadienį ir atiduos balsą už savo kandidatą.

Per LKL rungtynes visi ir vėl turės patarimų – kokį puolimą naudoti, kokį keitimą atlikti, žodžiu, mes žinome kas gali geriausiai treniruoti šias komandas, bet atsiras tokių, kurie nepasinaudos proga ir neparems tinkamiausio valstybės vadovo.

Nors dėl to aš nelabai ir liūdėsiu – jau geriau tegul tie ekspertai visai nebalsuoja, negu balsuoja už „nežinau, ar jis geras prezidentas, bet nors dar neprisivogęs“. Visgi norėčiau, kad ateityje kiekvienas lietuvis apie rinkimus žinotų tiek pat(arba dar geriau) kiek žino apie Austrijos „Eurovizijos“ atlikėją arba apie „Žalgirio“ skolas. Ir kažkaip šovė į galvą viena idėja – rinkimus reiktų perkelti į televizijos, interneto ir radijo ekranus. Balsavimas vyktų tiesiogiai telefonu ir internetu („Facebook“ – Patinka ir Dalintis).

1 turas: visi kandidatai paruošia po dvi dainas (vieną lietuvišką, kitą anglišką). Mes visi žinom, kaip lietuviai mėgsta dainavimo konkursus, be to tai padėtų palikti tik charizmatiškus, patraukiančius dėmesį, talentingus ir mokančius anglų kalbą kandidatus. Po šio turo lieka 5 kandidatai.

2 turas: dalyviai turėtų parodyti savo paprastumą, žmogiškumą (prezidentas turi būti išskirtinė asmenybė, bet kartu jis turi ir suprasti kiekvieną lietuvį) – kandidatai turės išgerti bokalą alaus, iškepti šašlykus ir atsakyti į klausimus apie krepšinį. Po šio turo lieka 3 kandidatai.

Finalas: trys patys talentingiausi (kartu ir paprasčiausi) kandidatai susirems debatuose. Bus paliestos visos svarbiausios temos – sveikatos apsauga, krašto apsauga, ekonomika, užsienio politika, kultūra ir kitos. Būtent šie debatai ir nulems, kas taps prezidentu ir ateinančius 5 metus bus valstybės galva.

Bonus: laimėtojas (jau galima vadinti ir prezidentu) dėl garbės susigrums su Monika Šalčiūte šuolio į vandenį rungtyje. Taip padės pritraukti 13-17 metų auditoriją, kuriai tai bus pirmoji pažintis (tikėkimės, kad ilgalaikė) su politika.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.