Dirbu Norvegijoje. Pakraupau išgirdęs, kaip gyvena atimti vaikai

Skaitau straipsnius internete apie vaikų atėmimus Norvegijoje. Taip, aš irgi čia dirbu. Ir daug kam sakau, kad dirbti galima, o gyventi su šeima – jokiu būdu.

Vyras pakraupo iš bičiulio išgirdęs, kad vaikus globojantis norvegas šaldytuvą laiko užrakintą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vyras pakraupo iš bičiulio išgirdęs, kad vaikus globojantis norvegas šaldytuvą laiko užrakintą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaitytojas Eugenijus Bartkus

Feb 9, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Nov 25, 2019, 9:08 AM

Teko dirbti su kitu lietuviu, kuris jau ilgą laiką nuomojasi vasarnamį iš norvego. Tas norvegas turi globotinių vaikų. Tai kai papasakojo, kokias sąlygas jiems sudaro, tai pakraupau.  

Maistas normuojamas. Šaldytuvas užrakintas. 

Neseniai globotinei sukako 18 metų ir išėjo iš globėjų. Gavo kitą mergaitę –  12 ar 13 metų. Bet ne metuose esmė. Esmė tame, kad tie globėjai (tai mergaitei-Red.) yra dešimti. Tai vaikas jau yra psichologiškai sužlugdytas.

Tai aš darau tokią prielaidą: paglobojau vaiką, nusibodo – lai kitas globoja. Čia, Norvegijoje, taip išeina, kad vaikai kaip daiktai – paturėjau, nusibodo, ai, lai turi kitas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.