Emigrantė knygų mugėje įžvelgė „bjaurų pasipinigavimą“

Šią istoriją man papasakojo draugė, gyvenanti Lietuvoje ir aš, kaip mėgsta rašyti jūsų laikraštis, esu įsiutusi! Žinau, kad šiomis dienomis didžioji Vilniaus dalis suplūdo į knygų mugę, o mano draugė dirba vienoje iš leidyklų, todėl turi darbuotis ir mugėje.

„Litexpo“ atstovė pabrėžė, kad vaikai iki 7 metų į knygų mugę buvo leidžiami nemokamai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
„Litexpo“ atstovė pabrėžė, kad vaikai iki 7 metų į knygų mugę buvo leidžiami nemokamai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa

Feb 24, 2015, 3:34 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:50 AM

Bet šiuo metu jaunesniems vaikams atostogos, todėl mano draugė savo vaikus vedėsi į Knygų mugę. Kad vaikai ramiai galėtų būti netoliese, ji dviems vaikams nupirko du bilietus 4 dienoms internetu, bilietai.lt svetainėje. Bilietus atsispausdino, įdavė vaikams, kad jie ramiai galėtų įeiti ir išeiti pas mamą kada nori – juk vaikams ir būreliai, ir kiti užsiėmimai.

Ir kas nutiko pačią pirmą dieną? Atsiprašiusi nuo stendo, mama išlydėjo savo vaiką kartu su kitu vaiku (negi jį, keturmetį, paliksi vieną?) iki troleibuso. O kai norėjo grįžti jos laukė siurprizas – mat nuskenuotas „4 dienų bilietas“ pareiškė, kad jis jau netinka.

Apsauga pagūžčiojo pečiais ir nukreipė į kasas. Paklausus kasoje, kas čia nutiko, sulaukta paaiškinimo: bilietas suteikia teisę tik 1 (vieną!!!) kartą per dieną įeiti į mugę. Pakartosiu: 4 dienų bilietas suteikia teisę tik 1 kartą per dieną įeiti į mugę.

Draugė vartė bilietą ir vienaip, ir kitaip, skaitė, kas parašyta ant bilieto – nieko panašaus nėra. Bet apsauga įsitikinusi, kad tai „buvo parašyta internete“. Taigi, ji turėjo savo vaikui pirkti dar vieną bilietą, kad galėtų sugrįžti į mugę. Vėliau man guodėsi, kad „pernai dar tokių nesąmonių nebuvo“.

Ir aš jai pritariu – tai yra tiesiog pasityčiojimas iš žmonių, ir ypač – iš vaikų, dėl kurių visais kanalais – ir valdžios, ir intelektualų, ir kitų – klegama, kad juos reikia pratinti skaityti. Nežinau, kas sugalvojo tokį sprendimą – ar „Litexpo“, išsiprognozavusi žmonių minias, ar bilietai.lt, bet tai yra ne kas kita, kaip bjaurus pasipinigavimas, netgi lankytojų apgaulė. Juk kas perka bilietą kelioms dienoms? Tik žmonės, kurie nori aplankyti kuo daugiau renginių, bet jie turbūt dėl to nemeta savo darbų?

Jau maždaug įsivaizduoju, kad platintojų defence line (gynybos linija) bus – o tai tada su tuo bilietu galima būtų įeiti vienam, paskui – įeiti kitam, ir taip toliau. Bullshit (buliaus mėšlas) – niekas netrukdo (taip pat ir bilietų platinimo sistemoms) bilietą personalizuoti – vaikai šiais laikais nešiojasi moksleivio pažymėjimus. Be to, atsižvelgiant, kad tai padaryta su vaikų, moksleivių ir senjorų bilietais, juk akivaizdu – tai yra pirkėjų kategorijos, kurias lengviausia išdurti – vieni nepatyrę, kiti jau ne tiek patyrę.

„Parašyta internete“. Susikiškite, mielieji platintojai (arba ir „Litexpo“ kartu, jeigu tai jų sprendimas), savo parašymus internete (bet neparašymus ant bilieto!), kur lietuviška saulytė nešviečia. JAV ir Jungtinėje Karalystėje jūsų teisininkai jau pūkštų ir prakaituotų, ruošdami atsakymą į skundus.

Čia tik Lietuvoje, kur žmogus įpratintas klūpoti, tokie pokštai pavyksta. Taip ir paguodžiau savo draugę – neturi ji laiko rašyti skundų, dirbti reikia, šeimą ir vaikus išlaikyti.

***

Atsako „Litexpo“ rinkodaros ir viešųjų ryšių grupės vadovė Rasa Keliuotytė:

„Labai apgailestaujame dėl šios situacijos, tikrai labai gaila, kad lankytoja liko nepatenkinta, bet manome, kad ši situacija kilo dėl to, kad perkant bilietą buvo neįsigilinta į informaciją. Toks bilietas turi naudojimosi taisykles, kurios nurodytos informacijoje perkant bilietą (žr. atsiųstą pavyzdį).

4 dienų bilietas suteikia teisę apsilankyti mugėje po vieną kartą kiekvieną dieną. Vienos dienos bilietas suteikia teisę apsilankyti vieną kartą renginyje. Natūralu, kad teisė vaikščioti pirmyn atgal į mugę suteikiama tik dalyviams ir VIP svečiams (kaip ir visose skaitytojos minimose užsienio šalių mugėse). Tačiau, jeigu lankytojas įspėja apsaugą, kad trumpam nori palikti mugę ir vėl grįžti, paprastai mūsų apsauga įleidžia tą žmogų ir antrą sykį tą pačią dieną.

Kitas dalykas – vaikai. Juk vaikai iki septynerių metų įleidžiami nemokamai, jiems nereikia jokio bilieto. Kaip supratau, ten minimas vienas vaikas, kuriam tik ketveri? Kito vaiko amžius nenurodytas. Tai ketverių metų vaikui apskritai nereikia bilieto, bet autorė mini, kad abiem vaikams buvo nupirkti du bilietai. Tai tikrai labai keista. 

Manome, kad problema kilo dėl to, kad lankytoja neįsigilino į informaciją, nepasitikslino, nepasiklausė, ypač keista, jei pirko bilietą keturmečiui vaikui.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.