Grėsminga gripo komplikacija stiprų vyrą pražudė per savaitę

Ministre Rimante Šalaševičiūte,

Ar teisinga, kad mes visi važiuojam aplankyti brolio į Vilkaviškio kapines, kur ant kryžiaus kabo lentelė su užrašu: „Alvydas Kasiliauskas 1979 – 2015 m.“?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Ar teisinga, kad mes visi važiuojam aplankyti brolio į Vilkaviškio kapines, kur ant kryžiaus kabo lentelė su užrašu: „Alvydas Kasiliauskas 1979 – 2015 m.“?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 5:30 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:29 AM

Kreipiuosi į Jus prašydama, kad labiau atkreiptumėte dėmesį, kokie gydytojai specialistai dirba, konsultuoja, nustatinėja diagnozes, teikia pagalbą žmonėms ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir mažesniuose miesteliuose, tokiuose kaip Vilkaviškis.

Čia žmonės taip pat nori gyventi. O susirgę kreipiasi pagalbos į gydytojus specialistus ir tikisi konsultacijos, tikslios diagnozės ir tinkamo gydymo.

Šių metų kovo 6 d. netekau brolio. Jis buvo sveikas, energingas, augalotas vyras, kuris ilgą laiką dirbo Miškų urėdijoje, priklausė Paežerių medžiotojų būreliui, buvo aktyvus visuomenės narys, turėjo šeimą ir du mažamečius vaikus.

Viskas prasidėjo nuo to, kad jis susirgo gripu. Kai savijauta pablogėjo, kovo 1 d. apie 14 val. kreipėsi į Vilkaviškio ligoninės priimamąjį. Čia dirbti turintys kvalifikuoti specialistai, kurie privalo suteikti pirmąją pagalbą, nustatyti ligos priežastį, į ligonį pažiūrėjo abejingai ir net nepadarę tyrimų suleido vaistus nuo skausmo ir liepė sunkios būklės ligoniui važiuoti namo.

Po kelių valandų sveikata dar labiau pablogėjo. Apie 6 valandą ligonį atvežėme į tą pačią ligoninę su nežmonišku galvos skausmu ir labai aukšta temperatūra. Tik tuomet, išvydę jo būklę, labai greitai išsiuntė į Kauną.

Kaune diagnozę nustatė gana greitai: uždelsta gripo forma, kuri komplikavosi į pūlingą meningitą. Čia dirbantys specialistai negalėjo suprasti savo kolegų Vilkaviškyje aplaidumo ar nekompetencijos.

Kodėl nenustatyta diagnozė anksčiau ir nepaskirtas tinkamas gydymas? Tos keliolika valandų buvo lemtingos.

Brolis mirė taip ir neatsigavęs iš komos. Kai visi šalyje minėjo kovo 11-ąją, mes laidojome tėtį, vyrą, sūnų, brolį, draugą, kolegą.

Ar teisinga, kad dėl mūsų specialistų nekompetencijos ir neatsakingumo brolio dukrytei reikėjo rašyti laišką tėčiui: „Mielas Tėveli, mums visiems labai liūdna, kad tu mirei...“ Kaip paaiškinti jiems: 8 metų dukrytei ir 3 metukų sūneliui, kodėl jų tėvelis dabar numirė? Kodėl, kai juos veži pas gydytoją, jie pasveiksta, o tėvelis nepasveiko? Kodėl jiems gydytoja daro tyrimus, o tėveliui nepadarė? Kodėl?

Ar teisinga, kad tėvai palaidojo jauniausią sūnų?

Ar teisinga, kad mes visi važiuojam aplankyti brolio į Vilkaviškio kapines, kur ant kryžiaus kabo lentelė su užrašu: „Alvydas Kasiliauskas 1979 – 2015 m.“?

***

Vilkaviškio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Petras Arūnas Vaitiekūnas patvirtino, kad vyras kovo 1 dieną, 14 val. kreipėsi į Vilkaviškio ligoninės Priėmimo–skubiosios pagalbos skyrių.

„Skundėsi kelias dienas varginančiu dešinės ausies skausmu. Nurodė, kad prieš savaitę buvo peršalęs.

Apžiūrint objektyviai, nekarščiavo, buvo kiek skausminga užausio sritis. Ausies landa buvo sausa. Budinti gydytoja paskyrė analgetikus ir rekomendavo kitą dieną ausų gydytojo konsultaciją.

2015-03-02 ryte ligonis atvyko pakartotinai. Žmona pastebėjo, jog sutriko sąmonė, lyg neadekvačiai elgėsi. Nurodė, kad vakar vakare buvo sukarščiavęs.

Konsultuotas neurologo ir, įtariant meningoencefalitą, diagnozės tikslinimui ir gydymui nukreiptas į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių. 

Apžiūrint pacientą pirmą kartą, jokių grėsmingos ligos požymių nebuvo. Todėl kaltinti aplaidumu ar nekompetencija negalėtume.

Labai apgailestaujame, kad šios  sunkios ligos gydymas nebuvo sėkmingas“, – nelaimingą atvejį komentavo medikas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime" temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.