Po merginos nužudymo – paauglės antausis: „Dėl tokių klaidų žmonės ir emigruoja“

Esu 17 metų moksleivė ir noriu pakalbėti apie nelogiškus Lietuvos įstatymus. Noriu, kad Seimas pradėtų ne tik mąstyti, bet ir daryti.

17-metė turi daug priekaištų valdžiai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
17-metė turi daug priekaištų valdžiai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa

Mar 14, 2017, 10:05 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:57 AM

Mano nuomone, politikai tik sėdi ir pinigus gauna praktiškai už nieką. Jie sugeba tik pakenkti Lietuvos piliečiams, o kadangi čia visiems taip blogai, tai ir emigruoja.

Aš jau nekalbu apie mažas algas, netikusią švietimo ministeriją, įstatymus. Mano nuomone, tikrai nelogiška žmones „sodinti“ į kalėjimą už kritiškus komentarus socialiniuose tinkluose. Juk tai ir yra vieša erdvė. Tam ir yra komentarų skiltis, kad žmogus galėtų išreikšti savo nuomonę. Jei žmogui nepatinka tas komentaras, tai visada galima atsikirsti arba tai ignoruoti, bet „sodinti“ į kalėjimą už tai, kad jis išreiškė savo nuomonę, tai jau atsiprašau, nepykit, bet tai neprotinga.

Kitas dalykas: kodėl Lietuvoje panaikinta mirties bausmė, kai nuolat užmušami, išmetami į šulinius vaikai? Nužudo, pakasa jauną merginą, sudegina savo mylimą žmoną? Kodėl mes turim mokėti pinigus už tuos begalvius?

Atsiprašau, kad taip išsireiškiu, bet švelnesnio žodžio neradau. Jie šitaip žiauriai pasielgia, sukelia didžiausią skausmą jų tėvams, draugams, o mes turim dar ir mokėti už juos, kad jie šiltai miegotų, skaniai valgytų. Bet ar jie to nusipelnė? Aš jais net žmonėmis nedrįsčiau pavadinti.

Jei mirties bausmės įstatymas negrąžinamas, tai bent tegul uždaro nusikaltėlius į mažą, tamsų kambarėlį, duoda tik vandens ir duonos, sėdi taip iki gyvos galvos. Bent susivoks, ką padarė ir kokį skausmą aukos tėvams, draugams sukėlė. Nereiks mums pinigų į juos „kišti“.

Jie juk to neverti, o mes ir patys bent kiek turtingesni pasijausime. Galėsim daugiau sau leisti. Tikiuosi supratot, ką aš tuo pasakyt norėjau...

Algas siūlyčiau irgi pakelti, tada tikrai ženkliai emigracijos skaičius sumažės, nepagalvojot? Švietimo ministeriją irgi reikia tvarkyti... Buvo neseniai diskusija apie mokslo metų ilginimą.

Viena moteris pasiskundė, kad neturi, kur savo vaikų palikti vasarai, tai dėl to atostogas trumpins? Juk mokiniai ne robotai. Mes irgi pavargstam nuo to krūvio, namų darbų, nuolatinių kontrolinių. Tai varo stresą, kenkia sveikatai.

Dėl atostogų trumpinimo aš tikrai nepritariu, nes juk mes norim vasaros ir turim ką per ją nuveikti. Jei viena moteris neturi, kur palikti savo vaikų, tai nereiškia, kad visi neturi... Kiek „Facebook“ komentarų skaičiau, tai tam pritariančių irgi neradau.

Šio straipsnio tikslas, kad Seimas ne tik susimąstytų apie tai, ką aš rašiau, bet ir veiktų. Veiktų logiškai, balsuotų, o ne nesąmones spręstų, dėl kurių mes kentėti turim. Būtent dėl tokių klaidų ir emigracija didelė pas mus šalyje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.