Noriu vyro, kuris vertintų mane kaip moterį, tačiau ar Lietuvoje tai įmanoma?

Elgiasi kaip su daiktu

 „Vyrai geba elgtis su moterimis kaip su daiktais. Kas skaudžiausia, aš pati savo kailiu tai patiriu“, – rašė skaitytoja.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 „Vyrai geba elgtis su moterimis kaip su daiktais. Kas skaudžiausia, aš pati savo kailiu tai patiriu“, – rašė skaitytoja.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabikiukas

Aug 22, 2017, 10:31 AM

Meilė – toks jausmas, kuris suteikia sparnus, tačiau neretai tuos sparnus poroje vienas kitam apkarpome. Perskaičiau ne vieną straipsnį apie santykius, ne vienas šių straipsnių buvo rašytas vyrų. 

Tad nusprendžiau raštelti ir aš. Taip, vyrai geba elgtis su moterimis kaip su daiktais. Kas skaudžiausia, aš pati savo kailiu tai patiriu. 

Aš – jauna, studijuojanti, stropi mergina. Mano santykiai manęs nebetenkina, galima teigti, kad esu emocinėje duobėje. Manęs netenkina net aplinkiniai, laimę turintys teikti dalykai, džiaugiuosi tik savo šeima.

Rodė dėmesį pati

Taigi, viskas santykių pradžioje eilinį sykį buvo gražu, trapu, apipinta dėmesiu, tačiau to dėmesio aš skirdavau daugiau: mažos dovanėlės, masažai, pagalba, nors susimąsčius, gal šito net nereikėjo daryti. 

Manau, išlepinau jį, o atgal net menkos puokštės gėlių negalėjau tikėtis. Bet esmė ne materialiose gėrybėse, o rūpestyje, emocijose.

Visada buvau prieraiši, visada tikėjausi gauti besąlygišką rūpestį, kurį suteikiu pati, tiesiog tokia jau esu, per daug rūpestinga. Deja, mano antra pusė teigia, kad aš per daug ištroškusi dėmesio. 

Reikalauja per daug dėmesio?

Galiausiai prasidėjo ginčai, įžeidinėjimai, netgi pasistumdymai. Kaip visada, moteris yra šiokia ir anokia, o vyras – visagalis ir nesijaučiantis kaltu. 

Nuolat esu kaltinama, tai per anksti atsikėliau, tai per mažai dirbu, tai dėmesio noriu per daug. Jaučiuosi žmogus be vietos po šia saule, nes man nesuprantama, kaip antra pusė gali elgtis kaip su skuduru, žeminti, trypti psichologiškai, nesuprasti, kai sergi, neištiesti pagalbos rankos. 

Išgyvenu didelį stresą, tokį su kokiu gyvenime galvojau nesusidursiu, bet, deja deja. Skaudu, kai žmogus, kuriam puoselėji jausmus, tave trypia, nemoka būti džentelmenu, tikru vyru, o būna paika mergaite, kuri tave puola, kaip maras tavo protą, fizinį kūną. 

Užuot norėjusi patirti didelį skrydį per gyvenimą ir planavusi ateitį supratau, kad mano skrydis labai menkas ir žalojantis mano sveikatą. Tai kančia mano sielai ir kūnui, kančia, kurią išgyvenu, žinoma, savo noru.

Juk niekas nedraudžia nutraukti santykių. Visi aplinkiniai tai mato, o aš nepraregiu iki galo. Labai norėčiau sutikti tikrą vyrą, kuris vertintų mane kaip moterį, tačiau ar Lietuvoje tai dar įmanoma?

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.