Užsukusi į polikliniką su gėlėmis spruko iš ten raudonuodama iš gėdos

Taip jau sutapo, kad tą dieną, kai buvo mano gimtadienis, teko apsilankyti poliklinikoje. Prieš išeinant kolegos pasveikino, įteikė gražią gėlių puokštę, suvalgėme torto. 

 Dėl gimtadienio gėlių puokštės moteriai poliklinikoje teko raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Dėl gimtadienio gėlių puokštės moteriai poliklinikoje teko raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Dėl gimtadienio gėlių puokštės moteriai poliklinikoje teko raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Dėl gimtadienio gėlių puokštės moteriai poliklinikoje teko raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jubiliatė

Aug 17, 2018, 6:26 PM

Kadangi jau buvo paskutinė savaitės darbo diena, gėlių puokštės tuščiame kabinete palikti nenorėjau, pamaniau, parsinešiu namo, lai džiugina mane kolegų gėlės visą savaitgalį savo kvapais ir spalvomis. Taigi, į namus pro polikliniką žygiavau su didele puokšte. 

Aišku, kaip tai dviprasmiškai atrodys iš šalies, supratau tik įžengusi į polikliniką ir išvydusi kreivas pacientų šypsenėles. 

„Tai kam čia taip pasisekė?“ – neištvėrė nepaklaususi manęs pro šalį koridoriumi einanti seselė. Nusijuokiau pasakiusi, kad šiandien pasisekė man, nes mano gimtadienis. Aišku, kaži ar ji patikėjo.

„Tai jau kyšį daktarei neša, ir dar taip įžūliai, ar gražu?“ – tarpusavyje kuždėjosi prie kabineto laukiantys žmonės. 

Nepatogu buvo labai, tik kamšiau savo rankinėje putojančio gėrimo butelį, kurį prigriebiau savo šventei su namiškiais. Nes tada jau tikrai mano vizitas pas gydytoją būtų nulinčiuotas ir neišperkamai pasmerktas. 

Įžengus į kabinetą pas gydytoją (palikti gėlių koridoriuje tikrai nenorėjau) iškart paaiškinau, kas per situacija ir kaip man nepatogu. Ji viską suprato ir abi tik nusijuokėme iš šio kuriozo.

Tačiau reikėjo matyti reakcijas pacientų, kai aš iš gydytojos kabineto ir išėjau su ta pačia gėlių puokšte. Visų akys buvo ant kaktos. Dedu galvą, kad pagalvojo, jog gydytoja mano kyšio nepriėmė.

Aišku, kad neėmė, nes jo niekas nesiūlė. Bet šis juokingas nesusipratimas buvo gera pamoka man. Sprukau iš poliklinikos su tomis gėlėmis raudonuodama iš gėdos. 

Tikiu, iš mano kuriozo pasimokys ir kiti. Nėra ko vaikščioti į gydymo įstaigas su pašaliniais daiktais, kurie gali sukelti nepatogumų ne tik jums, bet ir pakenkti gydytojų reputacijai. 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.