Po skandalo su Jazzu pasibaisėjo: „Tai viena iš didžiausių mūsų tautos bėdų“

Aš daugelį metų esu ištikimas jūsų skaitytojas. Niekada negalvojau, kad teks rašyti šį laišką, bet man jau atsibodo tai, kas vyksta mūsų šalyje, kurioje gyvena mažiau nei 3 milijonai gyventojų. 

Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.<br>D.Umbraso nuotr.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.<br>D.Umbraso nuotr.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.<br>D.Umbraso nuotr.
Žinomai atlikėjai Jazzu pastaruoju metu teko atlaikyti didžiulę kritikos laviną.<br>D.Umbraso nuotr.
„Eurovizijos“ nugalėtojai Nettai Barzilai taip pat teko daug skaudžių replikų ir patyčių.<br>AP nuotr.
„Eurovizijos“ nugalėtojai Nettai Barzilai taip pat teko daug skaudžių replikų ir patyčių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Thalia

2019-02-05 21:04, atnaujinta 2019-02-05 21:28

Kentė patyčias

Tokia maža tauta, bet nevieninga ir visada pasiruošusi įgelti, įkąsti ar pažeminti žmogų. Aš kalbu ne apie visus, bet apie tam tikrą dalį žmonių, kurie nenori keisti savęs ir savo požiūrio. 

Noriu pakalbėti apie vieną iš didžiausių pasaulyje problemų – patyčias. 

Tai yra skaudus dalykas, kurį teko ištverti nemažai žmonių ir jie vis dar kenčia, kovoja su tuo savyje ir jiems be galo sunku atsiverti kitiems, išsipasakoti ir pasidalinti savo skausmu. Aš puikiai įsivaizduoju tų žmonių išgyvenimus ir vidines kančias ir emocinę būklę. 

Iš manęs daug kas tyčiojosi dėl mano svorio. Aš niekada neįsivaizdavau, ką reiškia būti liekno kūno sudėjimo ir galbūt niekada nepatirsiu šio malonumo. 

Man labai skaudu, kad šalyje, kurioje tiek daug skirtingų ir kartu panašių žmonių, gali šitaip tyčiotis ir žeminti kitą. Jūs pabandykite įsijausti į to žmogaus emocinę būseną ir suprasti, ką reikia jam išgyventi ir jausti. 

Žmonės, kurie patiria patyčias, yra linkę visa tai laikyti giliai savyje. Jiems gėda apie tai kalbėti ir diskutuoti su kitais. Jie viso šito nenori ir bijo. 

Kritikos atakos

Noriu pakalbėti apie nuostabus balso savininkę, puikų, nuoširdų žmogų Jazzu, kuri prieš beveik dvi savaites išleido dainą „Wild“, kuri tapo hitu vos per keletą dienų. 

Jazzu jau daugelį metų dovanoja Lietuvai save, savo kūrybą, o mes, klausytojai, turime tai priimti ir džiaugtis, kad Lietuvoje yra tokių kūrybingų ir meniškų žmonių, kaip Jazzu. Ši atlikėja viską pasiekė tikrai ne per naktį.

Ji nuo pat paauglystės kūrė dainas, rašė tekstus ir visa kita. Jazzu jau 15 metų kuria mums, Lietuvos žmonėms. Labai skaudu, kai žmonės užsipuola žmogų ir kritikuoja video, į kurį buvo įdėta daug laiko, idėjų, darbo ir pastangų. 

Lengviausia komentuoti, bet patiems nieko nedaryti. Jazzu yra labai nuoširdus žmogus ir puiki asmenybė. Man teko su ja bendrauti ir aš supratau, kad Lietuvoje labai trūksta tokių žmonių, kurie linkę padėti kitiems ir suprasti jų mintis. Iš tiesų liūdna, kad žmonės taip nekenčia, nori sutrypti, pažeminti ir sunaikinti. 

Nėra nė vieno žmogaus be nuodėmės. Visi žmonės padaro klaidų ir jiems reikia suteikti galimybę. 

Prieš kelias dienas 2018 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Netta išleido savo naują dainą ir video „Bassa Sababa“. 

Žmogus labai stengėsi padovanoti pasauliui ką nors kitokio, neįprasto, negirdėto ir nematyto. Netta vaikystė nebuvo lengva. Ji turėjo iškęsti daug negatyvo ir patyčių, kol pasiekė didžiąją „Euroviziją“. Tai yra nepaprastas, unikalus, išskirtinis žmogus, kuris turi daug savyje talentų ir nori tuo dalintis su visu pasauliu. 

Lietuviai, kaip įprasta, visada linkę pasityčioti iš kūrybingo, sėkmingo ir kuriančio žmogaus. Dalis mūsų tautiečių savyje turi tiek daug nesuvokiamos neapykantos savyje, kad nemoka atskirti, kas gerai, kas blogai. 

Veikiausiai jie neturėjo gerų pavyzdžių vaikystėje, kad reikia gerbti visus žmones, nepaisant jų išvaizdos, religijos, odos spalvos, ūgio ar kūno sudėjimo. Iš tiesų, liūdna, kad žmonės negalvodami elgiasi ir taip bando pasijausti viršesniais, kietesniais ir panašiai. 

Ar galima tokiais baisiais epitetais kalbėti apie nuostabų žmogų, kuris gyvenime tiek daug kentėjo ir bando visais įmanomais būdais siekti savo tikslų ir svajonių?! 

Aš nesuprantu, iš kur atsiranda tokių žmonių ir kas jų galvose. Ne ką mažiau mane nustebino vyresnio amžiaus moterys, kurios rašė baisius komentarus apie Nettą.
 
Mielos ponios, jeigu jūs neturite, ką veikti ar prižiūrėti anūkų, tada verčiau eikite megzti kojinių ar perskaityti kokią naudingą knygą. Išties skaudu, kad net vyresnio amžiaus žmonės neturi nei gėdos, nei pagarbos kitiems. 

Vis dar paplitusi diskriminacija

Taip pat skauda širdį ir dėl to, kad dalis žmonių Lietuvoje lyg statulos sustoja vietoje ir netenka žado, kai pamato gatvėje ar prekybos centre kitos odos spalvos žmogų. Pradeda žvilgsniais jį lydėti, apkalbinėti grįžus namo su draugėmis, pasijuokti. 

Tai yra diskriminacija. Tai yra viena iš didžiausių mūsų tautos bėdų. Mums sunku priimti kitokį, jį priimti į savo ratą, laikyti lygiaverčiu ir jam padėti adaptuotis visuomenėje. Kiekvienas žmogus nusipelnė pagarbos, meilės, pagalbos, tolerancijos ir kitų svarbių faktorių, be kurių negali egzistuoti vieninga ir draugiška valstybė.

Norėjau tiek daug pasakyti, bet gal jau užteks. Mielieji, prašau jūsų pirmiausia kreipti dėmesį į save, savo elgesį ir išvaizdą ir nesikabinėti prie žmonių, kurių asmeniškai nepažįstate.

Jeigu namuose neturite veidrodžio, tai galite nusipirkti ir atidžiai žiūrėti į save.
Manau, rasite daug trūkumų savyje ir problemų, apie kurias nenorite įsivaizduoti.

Tikiu, kad Lietuvoje vis dar yra gerų, nuostabių ir supratingų žmonių, kuriems rūpi ne žmogus išvaizda, bet jo darbai ir charakterio savybės.

Ačiū už dėmesį. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.