Šventiniai emigrantų planai suskaldė šeimą: „Jie jau visai išprotėjo“

Norėjau padiskutuoti tokia tema – apie Naujųjų metų šventimą. Mūsų šeima visada jas pasitikdavo tėvų namuose.

 Naujieji metai pirtyje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Naujieji metai pirtyje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
stalas,vaišės,balius,maistas<br>P.Lileikio asociatyvioji nuotr.
stalas,vaišės,balius,maistas<br>P.Lileikio asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sandra

Dec 9, 2022, 6:56 PM, atnaujinta Dec 9, 2022, 6:57 PM

Tačiau šiemet per šventes grįžta ir brolis su šeimyna. Jie daug metų gyvena užsienyje ir pasirodo retai. Mažai su jais bendraujam. Brolis su broliene labai mėgsta puikuotis savo uždirbtais turtais, sumenkinti čia Lietuvoje gyvenančius, kurie jiems atrodo vargetos.

Šiais metais brolio grįžimas kaip reikiant sukiršino šeimą. Jie Naujiesiems metams užsakė sodybą ir liepė „susimesti per pusę“. Tai yra 500 eurų. Nes sodybos nuoma yra 1500.

500 eurų jo draugai kažkokie dar primokės. Tėvams mokėti esą nereikia, todėl likusią dalį mano šeimai lieka sumokėti. Ir dar be viso to, užsakyti maistą ketina (žmogui 20 eurų, tai mūsų šeimai išeitų beveik 600 eurų). Dar galėjo ir Ryčio Cicino koncertą užsakyti... Emigrantai jau visai išprotėjo.

Labai susikibom. Nes niekas su mumis nesitarė dėl tokios pramogos. Mes tokių pinigų neturim. Paprastai su tėvais švęsdavome Naujuosius pas juos namuose, arba pasiimdavom juos į savo namus.

Šiais metais brolis su broliene nori pašvęsti, pasilinksminti, kubile ir pirtyje pamirkti. Bet ar mes to su tėvais norime, tai neklausė. Tėvų apskritai sveikatos silpnos.

O kažkur dar belstis į miškus vien tam, kad pasėdėtų užstalėje ir pažiūrėtų į girtus brolio ir brolienės bei jų emigrantų draugų veidus, tai nemanau, kad čia pats linksmiausias Naujųjų scenarijus.

Pasakiau, kad neketinam nei patys važiuoti, nei tėvų leisiu vežti. Jiems pirties vis tiek negalima, ką jie ten seni žmonės veiks. Gali sau švęsti su draugų kompanija, jei jau taip nori.

Bet brolis neatlyžta, šaukia, kad švenčių negadinčiau nei jam, nei tėvams. Jie neva irgi norintys sutikti Naujuosius su šeima. Jei neturim pinigų, tai jie sumokės.

Man kyla siaubingas įtūžis. Kodėl visus metus brolis nei padeda tėvams, nei rūpinasi jais, nei pinigų atsiunčia. O atvyksta tik pasipuikuoti ir „pavaidinti šeimą“. Koktu apie tai ir pagalvoti.

Negera darosi nuo tokių pasirodymų. Negali švęsti kaip paprasti žmonės. Būtinai atvažiavus milijonierius vaidinti ir kitus žeminti su savo „jei neturit pinigų, tai mes sumokėsim“. Jei jau rengia savo pasirodymus, tai mūsų bent lai neįtraukia, nes mes neturim nei noro, nei pinigų tokiems spektakliams. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.