Dviejų gražuolių pokalbis parduotuvėje abejingų nepaliko: „Mažiausiai dešimt atsisuko“

Dvi nupieštais antakiais papūstalūpės, stovėdamos prie kasos prekybcentryje, įsijautusios aptarinėja dietas ir visokias jų variacijas.

 Dviejų merginų pokalbis apie daržoves parduotuvėje nepaliko abejingų.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Dviejų merginų pokalbis apie daržoves parduotuvėje nepaliko abejingų.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agė Ragaitė

Jul 15, 2023, 1:59 PM

Aiškinasi, kas sveika ir kas ne, ką reikėtų valgyti vakarienei ir ko į burną nedėti, kad, gink Dieve, išlietas prakaitas sporto klube nenueitų šuniui ant uodegos.

„Aš tau sakau, kiaušinio baltymas gerai, o trynio valgyt negalima, jis ten kažkaip žudančiai veikia“, – aiškina pirmoji.

„Žudančiai?“ – sprogina akis antroji.

„Na, ne tai, kad visai žudančiai, bet kažkaip žudančiai“, – paaiškina ana.

„Bet tai kaip? Perki kiaušius ir tipo vidurius išmeti?“ – stebisi antroji.

Ta, pirmoji, kuri dietose, o ir gyvenime jaučiasi labiau pasikausčiusi, aiškina, kad virto kiaušinio vidurių neišmeta, atiduoda šuniui.

Draugei kyla klausimas, o šuniui ar sveika? Ana gūžteli pečiais, ot kvailas klausimas. Ar matė kas šunį, sveiko gyvenimo būdo išpažinėją?

Eilė juda lėtai, pats pikas, pirkėjai vežimaičius prisikrovę iki viršaus, vienas vikriau prekes išsikrauna, kitas, žiūrėk, krapštosi ir su produktais, ir su pinigine, arba nuolaidų kortelės visose kišenėse ieško.

Papūstalūpės demonstratyviai dūsauja: esą mes neturim laiko, o čia diedukai ir močiutės savo nezgrebnumu gaišina.

Tai, kurios juodutėliai antakiai išlenkti trikampiu, parūpsta, kodėl draugės krepšyje guli net kelių rūšių šokoladas. Kiaušinį, ir tą perpus skelia, o čia šokoladai, riebalų ant pilvo augintojai. Be to, saldėsis, kaip ten sako, juk baltoji mirtis?

„Nea, šokoladas nekenkia. Šokoladas beveik daržovė“, – užtikrintai atšauna pirmoji.

Sensacinga žinia pasiekia tos ir dar kitos eilės moterų ausis. Tų moterų, kurioms dietos nenusispjaut. Taigi mažiausiai dešimt personų atsisuko į žinios skleidėją ir laukia paaiškinimo.

Laukia beveik išsižiojusios iš nuostabos. Juk gali būti, kad naujausiuose medicinos mokslo aiškinimuose apie dietas kažką pražiopsojo... Jei šokoladas daržovė, tai prilygsta tiesioginiam skrydžiui į rojų!

Dėmesio sulaukusi persona nesibrangina ir paaiškina šokolado giminystės ryšį su daržo gėrybėmis.

„Šokoladas gaminamas iš kakavos pupelių. Ar taip? Taaaip. O pupelė kas? Daržoooovė. Antra sudedamoji dalis – cukrus. Iš cukrinių runkelių. O runkelis kas? Daržovė!“ – išpyškina papūstalūpė.

Vieni juokiasi, kiti kraipo pečiais, bet diskusijoms laiko nebėra. Draugės išpieštais antakiais jau deda prekes ant judančios juostos, cypsi skenuojamos etiketės, pardavėja stumia tolyn pažymėtus produktus, braukia nuolaidų kortelę, ekrane matyti mokėjimo suma...

Šokolado kilmės žinovė jau eina tolyn, paskui save palikusi saldžių kvepalų šleifą, iš paskos aukštakulniais caksi ir kiaušinio dalybų iš vėžių išmušta draugė.

Gyvenimas teka sena vaga. Bet žinia apie šokoladą-daržovę gal ne vienai ateity pravers – kai jo plyteles į pirkinių krepšį parduotuvėje be širdperšos dės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.