Stebuklingos kapsulės tirpdė ne tik moters svorį: nuėjusi pas gydytojus išgirdo liūdną žinią

Sėdim prie dantistės kabineto. Už durų girdėti nemenkas triukšmelis, atrodo, pacientė daktarei kelia vėją. Galiausiai durys atsilapoja ir lauk išlekia įraudusi ponia. Klesteli į laisvą kėdę, kurį laiką demonstratyviai vėduojasi, o kad visi spoksom į ją klausiamais žvilgsniais, ima dalytis sava istorija.

Stebuklingos kapsulės tirpdė moters svorį, tačiau  nuėjus pas dantų gydytoją išgirdo liūdną žinią. <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Stebuklingos kapsulės tirpdė moters svorį, tačiau  nuėjus pas dantų gydytoją išgirdo liūdną žinią. <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 10:00 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 10:01 PM

Štai dabar atėjo reikalauti grąžinti pinigų už nekokybišką darbą. Tik prieš pusmetį susidėjo porceliano keramikos dantis, o dabar – prašau: perlūžo pusiau ir iškrito.

Ponia išsižioja, pirštu dar kilsteli lūpos šoną aukštyn, kad geriau matytume tuštumą apatinėje burnos pusėje. Iš tiesų, nuo keturių priekinių dantų, tiksliau trijų, mat vienas nudildytas, toliau nėra nieko, tik pačiam gale styro nugaląstas danties stimpas.

„Dantistė sako, kad aš pati kalta!“ – niršta ponia.

Ir iškloja daktarės versiją, kur ta kaltė: pacientė numetė daug svorio, riebalai aptirpo ir nuo veido. O kad žandai sukrito, tai ir dantų karūnėlė atsipalaidavo. Esą medikė primygtinai siūlė įsukti bent du implantus, mat kai tiek daug dantų nėra, tiltas būsiąs netvirtas, nebus šiam kur remtis.

„Žinau aš tuos implantus! Tik pinigams išvilioti. Sakau, darykit tiltą ir gana. Kaip kitiem laikosi, taip ir man laikysis“, – pasakoja, ko pati reikalavo.

Dabar jau dejuoja prisiminusi, kiek tas porceliano dantų „vėrinys“ kainavo.

Domiuosi, o svorį kodėl numetė? Gal sunki liga užklupo?

„Oi ne!“ – geliniais nagais sumostaguoja liekna lyg nendrė ponia ir aiškina situaciją.

Nagi, kai susidėjo dantis, pasijuto lyg naujai gimusi ar bent pora dešimtmečių nusimetusi, galėjo šypsotis kairėn dešinėn. Dantys naujutėliai, krūtinė yra, kiti apvalumai taip pat įspūdingi, o štai talijos – nėr. Radosi noras lieknėti. O kaip tą pernelyg nesikankinant padaryti, pilnas internetas patarimų.

Nusipirko vienų reklamuojamų kapsulių. Jau kad padėjo, tai padėjo! Svoris krito ne mėnesiais, o dienom, radosi taip trokštama talija. Bet va, bėda, dantų vėl nebėr.

„Kas per stebuklas? Ir mes tų kapsulių norim, kaip vadinasi?“ – vos ne choru suskanduojam.

Pati smalsiausioji ir, matyt, atsargiausioji, klausteli, ar yra koks šalutinis poveikis?

Ponia nendrė pasimuisto, bet neslepia: yra toks. Ir pašnibždom, kad netoliese sėdintis vyriškis negirdėtų, taria:

„Viduriai ko tai sunkiai pratinasi, matyt, persitvarko, į tualetą lakstau kas valandą.“

Bet vyriškis išgirsta ir įkiša trigrašį.

„Tai kas čia neaišku, dėl ko dantys sulūžo, jei tamsta nuo klozeto nenulipi, vadinasi, iš organizmo pasišalina gyvybiškai būtinos medžiagos: kalcis, magnis ir visa kita, kaulai darosi trapūs, taip pat ir žandikaulio. Mano žmona į panašią bėdą įpuolė: gėrė liesinančias velnio kapsules, ne tik sumenko, bet ir išgelto, pilvas skūros klostėm susimetė.

Dabar guli iki pusės sugipsuota. Nuo to kūdinimosi galva susvaigo, griuvo virtuvėj ir, prašom, viena koja dviejose vietose lūžo“, – dalijasi gyvenimiška patirtimi.

Nė viena tų kapsulių nebenorim, net nebeklausiam pavadinimo. Ir niekas jau nebeįdomu pasidaro – net ir dantų protezai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.