Pagaliau laiminga: 144 kg moteris numetė pusę savo svorio

Mano lieknėjimo istorija prasidėjo prieš dvejus metus. Svoris – 144 kg. Kaip nusigyvenau iki tokio svorio? Šiandien nelabai ir pati suprantu, ko gero - po truputį: per metus po 3-5 kg, vėliau po 5-7 kg ir, sulaukus trisdešimties, jau svėriau 140 kg su pliusu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina

May 10, 2014, 8:28 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:49 AM

Gyvenau ramų sėslų gyvenimą, turiu nuostabų mylintį vyrą, kuris niekuomet neįžeidė manęs, jam visuomet buvau pati gražiausia, geriausia, protingiausia ir visokiausia –iausia. Tik aš pati nesijaučiau laiminga, nesijaučiau graži ir niekaip negalėjau suprasti: nejaugi jis nemato, kokia aš iš tikrųjų.

Paskutinius kelerius metus nebesinorėjo niekur išeiti iš namų, net ir su draugais bendrauti jau darėsi kančia, atrodė, kad visi aplinkiniai mane smerkia, bjaurisi manimi. Be viso to, prasidėjo dar ir problemos su sveikata – aukštas kraujo spaudimas, kurio net ir vaistais sureguliuoti nepavyko, sutriko hormonų pusiausvyra, skaudantys sąnariai ir gresiantis diabetas.

Negaliu sakyt, kad nebandžiau lieknėt. Bandžiau, ne vieną kartą griebiausi įvairiausių dietų, būdavo, kad numesdavau kokius 10 ar 15 kg per 5-6 savaites. Bet per 5-6 mėnesius svoris grįždavo, ir dar keletą papildomų kilogramų į kompaniją parsivesdavo.

Prieš trejus metus tvirtai nusprendžiau užsirašyt į sporto klubą. Susikaupiau, nuvažiavauį į vieną, pasiklausinėjau, nuvažiavau į kitą. Bet po truputį mano tvirtas apsisprendimas blėso, nes susidūriau su požiūriu „na va, dar viena stora tetulė, kuri nei čia sportuos, nei ką, tik laiką gaišina“. O taip norėjosi entuziazmo: „Taip, taip, kaip šaunu, kad atėjot, mes jums tikrai padėsim, paskatinsim ir motyvuosim“. Čia akmuo į sporto klubų daržą, žinoma, ne į visų. Žinoma, aš suprantu, kad mano papildomi kilogramai yra mano problema, bet kai kompleksuotas ir nedrąsus žmogus ieško pagalbos, tai atsainus trenerių požiūris tikrai nepadeda.

Taigi, lankyt sporto klubo tais metais aš nepradėjau. Taip dar vienus metus prasėdėjau namie, priaugau dar keletą kilogramų ir dar giliau grimzdau į depresiją, kol vieną dieną sulaukiau pažįstamos merginos skambučio: „Žinai, aš vaikštau į sporto klubą, suprantu, kaip vienai nedrąsu, tai galėtumėm kartu eit, aš tau viską aprodyčiau“. Ir aš pažadėjau eit… už mėnesio.

Tuomet apėmė panika – su mano kūno kompleksija net sporto rūbų pirkt nėra. Ką gi, tą mėnesį sėdau ant griežtos dietos, numečiau 11 kg, šiaip ne taip radau tinkamą sportinę aprangą ir 2012 m. gegužę pirmą kartą atėjau sportuot. Su ta mergina pasportavom tik keletą dienų kartu, nes jai baigėsi abonementas, o vasaros metu ji nesportuoja, bet aš jai dėkinga ir už tas keletą dienų, nes tai buvo mano startas.

Dar savaitę bandžiau pati išsiverst, bet nelabai kas gavosi, nes pripažinkim - juk ne 5 kg bandžiau numest… Taigi, nusprendžiau pabandyt sportuot su treneriu, kuris sudarė man programą 4 dienoms per savaitę. Buvo laaabai sunku pirmą mėnesį, skaudėjo viską, bet po truputį įsivažiavau.

Susiėmiau su mityba – pirmą pusmetį labai griežtai ribojau angliavandenius, atsisakiau cukraus, miltinių patiekalų, alkoholio, net vaisių, nes juose yra cukraus. Mitybos pagrindą sudarė daržovės, vištiena, žuvis, liesa varškė. Ir tai veikė, svoris krito ir gana sparčiai.

Fizinį krūvį padidinau iki 6 kartų per savaitę po 2,5 -3 val kas dieną. Buvau beveik euforijoje, pagaliau aš kontroliavau savo svorį, pradėjau daug geriau jaustis, vėl pradėjau norėt bendraut su žmonėmis, susitikt su draugais, atsirado energijos, sutvirtėjau, pradėjau vėl jaustis savimi. Nustojau gerti ir vaistus nuo aukšto kraujospūdžio - jų nebereikia.

Šiandien mano svoris svyruoja tarp 78-80 kg. Gyvenu normalų, aktyvų gyvenimą. Visi aplinkiniai mane giria, nuolat girdžiu komplimentus, kaip gerai atrodau. Būna, kad seniau matyti pažįstami gatvėje neatpažįsta manęs, ir kartais jaučiuosi beveik visiškai laiminga. Beveik todėl, kad mano pirminis užsibrėžtas tikslas buvo sverti 65 kg.

Tik štai - kažkodėl nebenori svoris kristi. Atrodo, tiek nedaug liko iki tikslo, bet tie paskutiniai 13-15 kg, ko gero, bus sunkiausiai įveikiami. Labai norėčiau profesionalios kompleksinės pagalbos, todėl labai tikiuosi, kad išdrįsusi pasidalinti savo istorija, sudominsiu jus ir jūs man padėsit įveikti tuos likusius kilogramus.

***

Išbandėte, regis, visas dietas, tačiau jos nedavė jokių rezultatų? Mėginote sportuoti, tačiau rankos nusviro greičiau nei pagražėjo kūno linijos? Apskritai ima atrodyti, kad jūsų pastangos sulieknėti – tai lyg kova su vėjo malūnais? 

Papasakokite savo istoriją, dalyvaukite konkurse ir laimėkite profesionalią mitybos ir sporto konsultaciją visiems metams!

Jūsų istorijų, parašytų tvarkinga lietuvių kalba, laukiame iki gegužės 14 dienos el. paštu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia

Jeigu tik įmanoma, pridėkite ir savo nuotraukų.

Trijų, redakcijos nuomone, įdomiausių istorijų autorių lauks KILO.LT prizai. I vieta – 399 Lt vertės metų narystė mitybos ir sporto konsultacijoms internetu ir 139 Lt vertės papildų rinkinys deginantiems riebalus. II ir III vietos laimėtojams teks 3 mėnesių narystė mitybos ir sporto konsultacijoms.

KILO.LT – tai mitybos ir sporto konsultantas internetu. Tai unikali sistema, kuri kartu su profesionalų komanda padės susikurti norimas kūno linijas. KILO.LT metodai paremti šiuolaikiniu mokslu ir ekspertų asmenine patirtimi. Kaip pasinaudoti KILO.LT naryste,  plačiau skaitykite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.