Kodėl aš esu UŽ žemės pardavimą užsieniečiams

Keistos diskusijos ir aistros verda Seime bei neaiškiais motyvais sukurstytų piketuojančių žmonių prie Seimo. Pažvelgus į pasipiktinusių žmonių veidus, kaip užsipuolė Eligijų Masiulį, nematau nė vieno jauno išsilavinusio žmogaus, tik senjorus, garsiai rėkiančius vienas per kitą ir nesiklausančius, kas jiems yra sakoma. O aš sėdžiu darbe ir pietų metu rašau savo nuomonę todėl, kad aš, mielieji senjorai, dirbu dėl jūsų, kad jums pensiją būtų už ką sumokėti ir kad savo šeimą išlaikyti galėčiau.

Žemės pardavimo užsieniečiams priešininkų mitingas prie Seimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žemės pardavimo užsieniečiams priešininkų mitingas prie Seimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolis

2014-03-27 16:13, atnaujinta 2018-02-15 01:44

Aš galvoju šiandien ir apie dabartį, ir apie ateitį. Taip elgiasi ir visi mano draugai, aplinka, ir niekas nekelia pasipiktinimo ar nuoskaudos klausimų dėl žemės pardavimo, dėl referendumo datos, kadangi mes suprantame, kokį kelią pasirinkome stodami į Europos Sąjungą.

Būkime sąžiningi prieš save ir prieš kaimyną, juk tie, kurie pasisako prieš, galiu lažintis, didžioji dalis net neturi žemės sklypo, tačiau šaukia, kad neparduotume. Atsiprašau, ponai, tai yra mano asmeninis reikalas, aš noriu parduodu žemę, nenoriu neparduodu, ir joks referendumas manęs nesustabdys, nes tokia ir yra demokratija, tokia yra laisvė - apsisprendimo ir savarankiškumo laisvė. Kodėl jūs savo piketais norite suvaržyti žmonių laisvę? Juk mes nediskriminuojame savo kaimynų, nerengiame daugiabučio piketų, kad išmestume labiau triukšmaujantį kaimyną iš jo nuosavybės, ar dėl kitų priežasčių, jei nepatiko tiesiog.

Kodėl mes džiaugiamės gerėjančia kelių kokybe, atsinaujinančiomis mokyklomis, ligoninėmis, parkais, kultūros paveldu, darželiais ir t.t. ? Mes džiaugiamės juk dėl to, kad įstojome į Europos Sąjungą, kad priėmėme tokias stojimo sąlygas už kurias visi nubalsavome, dabar gauname tą pridėtinę vertę ir piktinamės... Dėl ko? Dėl to, kad nusprendėme taip prieš dešimtmetį, o dabar apsigalvojome? Tai prašau, mielieji, nebevaikščiokite suremontuotais takeliais, parkais ir kitu sukurtu gėriu, nes jūs pasisakote ir prieš šiuos dalykus? Ar vėl vyrauja savanaudiškumo faktorius - kas man, tas yra gerai, o kai reikia duoti ir dalintis - tai jau negerai ir nenoriu?

Grįžtu prie pagrindinės savo minties. Aš įžvelgiu naudą už tai, kad atsivers naujos galimybės investicijoms, atsivers naujos darbo vietos, galbūt nedirbama žemė bus įdirbama pagaliau, sustiprės Lietuvos ekonomika. Galbūt atkeliaus naujos galimybės provincijose, kurios ir taip merdi iš neturėjimo ką veikti. Be to, juk seniausiai kas nori, tas jau įsigijo ar išsinuomojo žemę Lietuvoje, sukūrę įmones ir pradėję savo veiklą.

O jūs, mielieji piketuotojai, pasisakote prieš... O man klausimas gimsta - prieš ką? Prieš ką jūs pasisakote? Kad užsieniečiai nevykdytų Lietuvoje veiklos? Juk jie jau vykdo ir neša naudą Lietuvai. Kad įsivaizduojamas priešas nenupirktų visos Lietuvos? Įsivaizduojamas priešas ir nenupirks, jei turėdamas žemę tu jos neparduosi nepatikusiam asmeniui. Be to, juk Vyriausybė rengia projektą ir sąlygas, kurioms esant, būtų galimybė įsigyti žemę ne Lietuvos piliečiui. Tai ko bijoti? Naujų galimybių?

Atsiprašau, ponai, pietų pertrauka man baigėsi, einu toliau dirbti,kad būtų galimybė jums iš ko sumokėti pensijas ir pašalpas, kad jums būtų lengviau.

O mes, ateities karta, nebijokite, sugebėsime susitvarkyti su ateityje iškylančiomis problemomis, todėl mėgaukitės gyvenimu, gražiu oru, sutvarkytais parkais ir takeliais. Sėkmės jums ir tolerancijos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.