Konservatoriai nustebino: ar galima taip paminti savo vertybes?

Lietuvoje jau ilgą laiką netyla kalbos apie referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams. Referendumo organizatoriai karštligiškai bando įrodyti, jog jis reikalingas, ir žmonės turi jį palaikyti, kiti laikosi nuomonės, jog Konstitucijos pakeitimai nėra reikalingi. Na o štai viena didžiausių Lietuvos partijų, deklaruojanti patriotiškumą ir tautiškąsias vertybes ragina... neiti į jį?

„Bendraukime“ autorių nuvylė konservatorių požiūris į tautos valią.<br>R.Neverbicko nuotr.
„Bendraukime“ autorių nuvylė konservatorių požiūris į tautos valią.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irmantas

Jun 20, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:52 PM

Labai nustebau socialiniuose tinkluose išvydęs aukštų Tėvynės Sąjungos vadovų pasisakymus, kuriuose aktyviai reiškiamas pasipiktinimas referendumu ir jis vadinamas nereikalingu. Iš dalies su tuo sutinku ir aš. Beje, teisingumo dėlei reikėtų pripažinti, jog su Konstitucijos pakeitimais aš irgi nesutinku, tačiau raginimas boikotuoti referendumą skamba šlykščiai ir neskaniai. Ar partija, tradiciškai pasisakanti už patriotizmo ir pilietiškumo ugdymą, gali šitaip paminti savąsias vertybes ir nubraukti 300 tūkstančių žmonių pastangas?

Su referendumo siūlymais galima sutikti arba nesutikti, tačiau kaip turi jaustis jauni žmonės, kurie iš aukštų valdžios pareigūnų išgirsta, jog dalyvauti demokratiniuose procesuose nereikia ar net negalima? Juk taip atgrasoma nuo dalyvavimo pilietiniame gyvenime. Taip gana tiesiogiai transliuojama žinutė, jog Lietuvoje viskas yra apspręsta „aukštesniųjų galių“, o piliečių vaidmuo valstybės valdyme - itin menkas.

Galų gale aš raginu visus eiti ir balsuoti referendume, juk tik žinodami aiškią tautiečių nuomonę galime judėti teisinga kryptimi, o tuo pačiu ugdyti ir patriotišką ir pilietišką visuomenę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.