Raumenys, pigi karvės grandinė – nevažiuokite su tokiu!

Kaip ir visa Lietuva, taip ir aš esu labai sukrėsta jaunos, gražios merginos beprasmiškos ir žiaurios mirties. Internetas mirga nuo istorijų „o man buvo“, psichologai patarinėja, ką turėtumėme išskaityti iš žudikų maniakų akių ar profilių... Bet, kaip žinia, tie išsilavinę patarėjai dažniausiai šito keliavimo būdo nėra net išbandę...

Skaitytoja pataria įvertinti besisiūlančio vežėjo „Facebook“ nuotrauką. Pavyzdžiui, į J.Šikšniūtę į pražūtį vežusio V.Jankausko automobilį ji nebūtų sėdusi vien dėl viešo raumenų demonstravimo.<br>„Facebook“ nuotr.
Skaitytoja pataria įvertinti besisiūlančio vežėjo „Facebook“ nuotrauką. Pavyzdžiui, į J.Šikšniūtę į pražūtį vežusio V.Jankausko automobilį ji nebūtų sėdusi vien dėl viešo raumenų demonstravimo.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alina

Nov 20, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:16 AM

Kartais atsiduriame tokioje situacijoje, kai net akivaizdžiausius ženklus ignoruojam. Kai kam istorija baigiasi gerai, kai kam ne... Bet tiesa yra tokia: žmonėms toks keliavimo būdas yra daug greitesnis, patogesnis ir pigesnis, todėl niekas nepasikeis, visi taip važinės ir toliau. Todėl nusprendžiau pasidalinti savo mintimis.

Aš, kaip ir dauguma lietuvaičių, tiek studijų metais, tiek ir dabar, iškilus reikalui nuvykti į kitą vietovę, pirmiausia įsijungiu „Facebook‘ą“, o ne autobusų ar traukinių grafikus. Per nemažai metų tokių kelionių esu susidariusi tam tikras taisykles ir griežtai jų laikausi. Negaliu pasakyti, kad jos yra stebuklingas raktas ir garantuoja, kad niekada nesusidursiu su maniaku (gal man tiesiog sekėsi), bet pastaroji žiauri istorija parodė, kad tam tikrų saugumo taisyklių žinojimas būtų išgelbėjęs gyvybę.

Šias taisykles reikėtų perskaityti ir kitoms merginoms, ypač toms, į kurias prieš tai kreipėsi šis žudikas. Jos turėtų savęs paklaust, kodėl pasirinktos jos? Mano akimis, jos daro vieną esminę klaidą.

Taigi, pasidalinsiu savo saugaus važiavimo su nepažįstamaisiais taisyklėmis.

Pirmiausia ir turbūt svarbiausia – niekuomet mergina (mano nuomone) neturėtų skelbti, kad ieško vairuotojo. Aš suprantu, kad tai greitesnis ir patogesnis būdas, nei pačiai „važiuoti“ per galybę skelbimų ir skambinėti kiekvienam, kol rasi neužpildytą ekipažą. Bet... Tie, kurie šiame portale ieško keleivių, jie ir taip pasiskelbia, kadangi jie tai padaro viešai, greičiausiai į juos kreipiesi ne tu viena ir tikrai bus bent dar keletas keleivių...

Kitu atveju atsiranda toks „aš važiuoju“, jis gali apžiūrėti tavo profilį. Gali būti, kad jam krito į akį graži tavo profilio nuotrauka, ir nežinia, ar jam tikrai reikia kažkur važiuoti, ar jis tik norės su tavim susipažinti, o gal jis nuspręs nebeimti kitų keleivių ir važiuoti tik dviese (kas pažinčių neieškančiai merginai gali būti ir visai nemalonu).

Ši taisyklė galioja ne tik iškrypėlių, maniakų ir žudikų atveju. Taip būna ir su vaikinukais, kurie pamato puikią galimybę pavėžinti kartais ne jo lygio pakeleivę – o gal kažkas pavyks? Tai pajutusi, keleivė turi ilgą ir nejaukią kelionę su keistu žmogumi, keistais komplimentais ir žvilgsniais.

Nors ir labai reikia, bet jei apžiūrėjusi dešimtis puslapių nerandu man tinkančio skelbimo, nukabinu nosį ir einu į autobusų stoties grafiko puslapį.

Antroji taisyklė tiesiogiai susijusi su pirmąja. Renkuosi skelbimą aš, o ne mane renkasi, todėl galiu bent išoriškai įvertinti vežėją. Pirmiausia kaip mergina visuomet teikiu pirmenybę moterims ir merginoms (jos vairuoja atsakingiau ir niekuomet nebando pasirodyti „kietos“), jei jų nėra kartais renkuosi vaikinus, kurie įsidėję nuotraukas su savo merginomis, kurių statusas „įsipareigojęs“.

Jei ir tokių variantų nėra, vertinu primityviai ir išoriškai... Ir visuomet kategoriškai vengiu vaikinų su tokio stiliaus nuotraukomis, kaip šiandien pagarsėjęs iškrypėlis. Raumenys, pigi karvės grandinė ir bendrabučio vaizdai už nugaros niekuomet nieko gero nežada.

Taip pat vengiu vaikinų su keistais vardais – dažnai tenka matyti visokių rusiškų keiksmažodžių derinių profilio pavadinime. Tai taip pat nieko protingo ir gero nežada.

Kai įlipu į automobilį, jei tenka keliauti dviese ar trise, parašau net mašinos valstybinius numerius, ir visuomet laikau netoli telefoną, kad, jei kas, spėčiau bent kišenėje surinkti pirmą numerį.

Paskutinė taisyklė – jei kažkas labai įtartina, nesėsk. Kartais žmogaus veidas ir pasisveikinimas tikrai nemažai pasako.. Ir geriausias sprendimas tokiu atveju – pasakyt, kad nebegali važiuoti.

Kaip ir minėjau, tai nėra stebuklingi patarimai, garantuojantys niekuomet nesusidurti su maniaku. Bet šiuo atveju jie būtų galėję išgelbėti gyvybę. O kad ši mirtis nebūtų visiškai beprasmiška – merginos, išmokime bent šitą pamoką, gal tai padės suprasti ir išgelbės kitas gyvybes.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.