Apie dovanojamas sumas vokeliuose išgirdęs jaunikis pasibaisėjo: „Ar jūs nemąstote?“

Vestuvės. Mes visi tikimės, kad tai bus pirma ir paskutinė tokia šventė. Verčiamės per galvas ją organizuodami ir planuodami. Kitiems net nervai pakrinka. Ir, žinoma, kerta per kišenę. Todėl mūsų visos viltys ir žvilgsniai nukreipti į vestuvių svečius ir jų dovanas. 

 Išgirdęs apie jaunavedžių reikalavimus dėl dovanų vokeliuose, būsimas jaunikis pasibaisėjo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Išgirdęs apie jaunavedžių reikalavimus dėl dovanų vokeliuose, būsimas jaunikis pasibaisėjo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 1:28 PM, atnaujinta Aug 17, 2018, 6:11 PM

Šią vasarą aš taip pat ketinu atšokti savo vestuves. Todėl su sužadėtine kartais užsukame pasiskaityti į nuotakoms skirtas grupes socialiniuose tinkluose.

Pastaruoju metu ten bene aršiausiai aptariama vestuvinių vokelių tema. Pasirodo, daugelis jaunavedžių net kvietimuose pažymi, kad norėtų gauti dovanas pinigų pavidalu. 

500, 1000, 2000 litų dovanai? Jums ką, šios vasaros šaltis makaulę perpūtė? Ar šiaip nemąstote? Nejau jūs įsivaizduojate, kad svečių jums sunešti pinigai padengs visas išlaidas ir dar padės įsigyti kelionę į Maldyvus? 

Dar labiau mane papiktino tai, kad kai kurie jaunavedžiai pageidauja, kad tėvai padovanotų 500 eurų. Kiek kiek? Mano tėvas tiek per mėnesį retai uždirba.

Tai taip išeina, kad aš turiu savo gimines prievartauti, kad jie man surinktų kuo didesnę sumą. Tėvų dovana yra neįkainojama – suteikta gyvybė ir išleidimas į gyvenimą doru žmogumi. 

Visas šis vestuvių pasipinigavimas darosi neskaniu reikalu. Kartais atrodo, jog žmonės kelia ne sau skirtą gyvenimo šventę, o kažkokį labdaros renginį. 

Žmonės vis dažniau pamiršta, kad ne pinigų kiekis vestuvėse sukelia euforiją, bet tau artimų ir širdžiai mielų žmonių buvimas kartu. 

Mes su sužadėtine visiškai negalvojam, kas kiek atneš. Ne tai turi būti svarbu.

O jei neturi pinigų ir tikiesi iš svečių, jog atpirks tau šventę, tai kam tada kelti vestuves apskritai? 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.