Baudos už lauko tualetus primena raganų medžioklę – įbauginti žmonės gyvena nežinioje

Aš nežinau, kodėl kiti žmonės tyli, bet toliau taip tęstis negali. Mane baugina prasidėjusi raganų medžioklė dėl lauko tualetų. Dėl nevykdomų įsipareigojimų Lietuvai gresia milijoninės baudos, bet Lietuva ir toliau nieko nedaro, tik rašo baudas vargšams žmonėms.

Be kanalizacijos gyvenantis skaitytojas paaiškino, kodėl jis negali turėti tualeto.<br> S.Bagdonavičiaus asociatyvioji nuotr.
Be kanalizacijos gyvenantis skaitytojas paaiškino, kodėl jis negali turėti tualeto.<br> S.Bagdonavičiaus asociatyvioji nuotr.
Be kanalizacijos gyvenantis skaitytojas paaiškino, kodėl jis negali turėti tualeto.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Be kanalizacijos gyvenantis skaitytojas paaiškino, kodėl jis negali turėti tualeto.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-17 13:48

Nežinau, kodėl mūsų valdžios žmonės yra akli ir kurti. Ar kas nors pasidomėjo, dėl kokių priežasčių gyventojai neskuba prisijungti prie nuotekų sistemos? Šiltų tualetų beveik 30 proc. šalies gyventojų neturi ne todėl, kad labai nori daryti reikalus į kibirą ir teršti gamtą jo turiniu. 

Žmonės neturi pinigų įsivesti kanalizaciją. Mano šeimos pajamos per mėnesį siekia tiek, kad vos pakanka išsimaitinti ir susimokėti už malkas žiemai. Su žmona uždirbame minimumą.

Mano kaimynė, 160 eurų gaunanti pensininkė ar daugiavaikė vieniša mama, tikiu, tokių pinigų taip pat neturi. Žmonės įbauginti, gyvena nežinioje ir neviltyje, nes nežino, iš ko teks mokėti baudas. Nes pinigų neturi nei joms, nei tualetams.

Todėl mes visi gamtinius reikalus atliekame ne ant unitazo, o prausiamės kaip kas išmanome. Savaitgaliais važiuojame pas giminaičius į pirtį ar glaudžiamės pas draugus.

Lietuvoje, deja, viskas vyksta ne taip, kaip visame pasaulyje. Europa lietuviams skyrė milijardus, kad kaimuose būtų civilizacija ir provincijos būtų prijungtos prie nuotekų. Deja, bet milijardai kažkur dingo, žmonės taip ir liko su lauko tualetais.

Gavusi Europos sąjungos paramą, valdžia vamzdynus daugelyje gyvenviečių nutiesė ne iki namo pastato, bet iki gatvės, o dabar iš piliečių reikalauja apmokėti nuotekų vamzdynų projektus, kurie kainuoja kelis tūkstančius eurų. 

 Net jei žmonės būtų priversti pasiimti tūkstantinę paskolą, net jei infrastruktūra šalia namo jau būtų įrengta, prisijungimas prie centrinės nuotekų sistemos daugeliui vis tiek būtų praktiškai neįmanomas, nes ne visi namai tam pritaikyti.

Daugelis be kanalizacijos gyvenančių šeimų gyvena senoviniuose pastatuose, kuriuose nėra sanitarinių mazgų ir kitos infrastruktūros.

Negaliu patikėti, į kokį liūną mus klampina. Užuot tikrai padėjus įsivesti kanalizaciją, mūsų valdžia už savo klaidas ir neveiksnumą skaudžiai baudžia finansiškai neįgalius gyventojus. Stengiasi įbauginti ir siunčia į dar didesnę socialinę atskirtį paverčiant juos nusikaltėliais. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.