Į mobilųjį punktą nepatekusi vilnietė: „Užburtas ratas“

Karštąja linija 1808 neįmanoma sulaukti pagalbos: tiesiog kažkoks užburtas ratas. 

Nusprendžiau paskambinti A.Verygos išgirtuoju numeriu 1808 ir dar kartą išsitirti, ar nesu užsikrėtusi koronavirusu, rašo vilnietė. <br>123rf nuotr.
Nusprendžiau paskambinti A.Verygos išgirtuoju numeriu 1808 ir dar kartą išsitirti, ar nesu užsikrėtusi koronavirusu, rašo vilnietė. <br>123rf nuotr.
Savivaldybės atstovai žadėjo, kad bus automobiliai, kurie nuveš nevairuojančius žmones į mobiliuosius punktus. <br>T.Bauro nuotr.
Savivaldybės atstovai žadėjo, kad bus automobiliai, kurie nuveš nevairuojančius žmones į mobiliuosius punktus. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilnietė D.

Apr 1, 2020, 8:45 AM

Kovo 14-osios rytą grįžau iš Egipto. Kadangi oro uoste pamatavus temperatūrą ji buvo 37,6,  iškart buvau izoliuota ir po 4,5 valandų nuvežta į Santarų klinikas.

Gripo, o po to ir koronaviruso testas buvo neigiamas, todėl kovo 16-osios naktį, apie 1.30 val buvau paleista į namus.

Jaučiausi visiškai sveika iki ketvirtadienio vakaro.

Po to pradėjo po truputį kilti temperatūra, ji buvo nedidelė, 36,9-37 laipsnių, tačiau jos nenumušė net paracetamolio tabletė, prasidėjo sloga, kosulys, šiek tiek skaudėjo gerklę. 

Kovo 23-osios vakarą sveikatą dar pablogėjo, ypač pasunkėjo kosulys, dar pakilo temperatūra. Antradienį 14.30 val. ji buvo 37.4.

Kadangi atitinku visus kriterijus – praėjo mažiau nei dvi savaitės kaip grįžau iš užsienio, pasireiškė visi ligos požymiai, nusprendžiau paskambinti A.Verygos išgirtuoju numeriu 1808 ir dar kartą išsitirti, ar nesu užsikrėtusi koronavirusu. 

15.21 val. tai ir padariau. 

Prisiskambinti nebuvo sunku. Prie telefono budintis jaunuolis atsiliepė iškart. Trumpai papasakojau savo situaciją – grįžau iš užsienio, tirta, teistas buvo neigiamas, tačiau nuo ketvirtadienio sveikata vis blogėja, norėčiau dar kartą pasitikrinti, nes pirmą kartą galėjau būti tik nešiotoja, o dabar, kol neturiu tikslaus atsakymo, nepriima net šeimos gydytoja.  

Kaip ir tikėjausi, man iškart buvo pasakyta, kad šiandien išsitirti Vilniuje jau nebus įmanoma, nes visos vietos užimtos. 

Rytoj , pasak jo, situacija tokia pati – vietų nėra, tačiau pasiūlė paskambinti apie 18 val., nes gali būti, kad vietų atsiras ir man bus pasakyta, kokiu laiku reikės atvykti. 

Kadangi pati nevairuoju, o rizikuoti užkrėsti draugų nenoriu, iškart pasakiau, kad turiu dar vieną problemą – neturiu kaip atvažiuoti, tačiau žinau, net pati girdėjau sostinės merą R.Šimašių kalbant, kad yra savivaldybės automobiliai, kurie tokiais atvejais nuveža žmones į mobiliuosius punktus. 

„Jūs Vilniuje?“ – pasitikslina berniukas. „Taip, Fabijoniškėse“, – atsakau. 

„Palaukite“, – sako jis man ir kelioms sekundėms dingsta, o atsiliepęs pareiškia, kad Vilniuje tokių kaip aš niekas nevežioja. 

„Jei sveikata dar labiau pablogės, temperatūra dar labiau pakils, skambinkite 112 ir kvieskite greitąją arba paskambinkite mums, mes jums ją iškviesime“, – patarė jis man ir atsisveikinome.

Registracija – 1808

Vilniaus miesto savivaldybės vardu atsakiusi Neringa Kolkaitė paaiškino, kad  Vilniaus savivaldybė tokiems atvejams, kai žmonės negali nuvykti į mobilųjį punktą, yra paruošusi specialiai pritaikytas transporto priemones. 

„Tačiau registracija į mobiliuosius punktus vyksta paskambinus į karštąją liniją 1808, kuri aptarnauja ne tik Vilnių, bet visą Lietuvą. Visų Lietuvos savivaldybių bendru sutarimu nuspręsta, kad tokia paslauga nebus teikiama“, – rašoma savivaldybės atsiųstame rašte.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.