Kaunietis papasakojo, kokį košmarą teko patirti odontologo kabinete: „Kažkas nenormalaus“

Danties rovimas pirtyje – taip kaunietis A. Z. pavadino laišką, kuriame aprašė savo patirtį.

Po danties rovimo procedūros vyrui pasidarė labai silpna, aptemo akyse.<br> 123rf nuotr.
Po danties rovimo procedūros vyrui pasidarė labai silpna, aptemo akyse.<br> 123rf nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-18 19:15

„Nors visi skundžiasi medikų darbu, norėčiau parašyti padėką ir kartu iškelti klausimą – ar normalu, kad jiems tenka dirbti tokiomis sąlygomis? Ar valstybinės įstaigos laikosi higienos normų, leisdamos vykti veiklai, kuri kažkam gali pasibaigti liūdnai?“ – klausia A.Z.

Prieš porą dienų jis apsilankė Kauno klinikose, kur Dantų ligų ir burnos klinikoje buvo pašalintas protinis dantis.

Pirmiausia jam į akis krito tai, kad patalpos, nors ir vėdinamos, siaubingai tvankios – tai jam, nors ir jaunam sveikam vyrui, gana sunkiai pakeliama.

Procedūrų kabinete, pasak kauniečio, nėra nei ventiliatoriaus, nei kondicionieriaus, tik praverti langai. Kai lauke 30 laipsnių – tai nelabai gelbsti. 

„Taigi, man suleido vaistų, pasidarė dar karščiau, aišku, dar ir stresas padarė savo, bet labiausiai negera buvo žiūrėti, kaip gydytoja toje pirtyje apsivelka polietileninį chalatą, dedasi celofaninius antbačius, pirštines, respiratorių, skydą. 

Procedūra nebuvo iš lengvųjų, teko gręžti. Mačiau, kaip gydytojai ir  asistentui veidu srūva prakaitas, o kai viską baigė, žmogus buvo panašus į išsimaudžiusį fontane. 

Galiausiai man pačiam pasidarė labai silpna, aptemo akyse, personalas ėmė gaivinti, vėduoti popieriaus lapais, dėti vėsius kompresus, kelti mano kojas.

Mačiau, kokie jie iškepę, bet niekas nesiskundė – aplink mane šokinėjo, vandeniu girdė.

Termometras patalpoje tuo metu rodė 29 laipsnius šilumos, kažkas nenormalaus! 

Paklausti, kodėl nepasirūpina kondicionieriumi, atsakė, kad jie lyg ir užsakyti jau keleri metai, ir jų eilė tiesiog vis neateina, o savo lėšomis to daryti neleidžiama.

Ar normalu atlikinėti procedūras tokiame karštyje? O jei vietoj manęs bus senyvas žmogus? O jei nualps tas nuo koronos besisaugantis gydytojas su nepralaidžiom apsaugom? Panašu, kad tai įdomu tik tiems, kas ten dirba ar gydosi.

Atsigavęs norėjau jiems atnešti ledų, bet antrąkart nebuvau įleistas prie patikros punkto kaip „neužsiregistravęs“.

Tretinio lygio ligoninė, besigirianti didžiausiais atlyginimais Lietuvoje, statybos po statybų, o pacientai bei personalas visiškai nerūpi. Įdomu, kaip greitai tie ventiliatoriai ar kondicionieriai atsirastų, jei prireiktų ištraukti dantį kažkam iš aukštai“, – įvertino A.Z.

Įvertinami prioritetai

Pateikiame Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausiosios specialistės Eglės Audickaitės komentarą.

„Suprantame, kad esant dideliems karščiams, žmonėms gali kilti nepatogumų, tačiau mes darome viską, kad pacientai ir mūsų darbuotojai ligoninėje jaustųsi komfortiškai. 

Daugelyje Kauno klinikų padalinių, operacinių, kur yra didžiausi pacientų srautai ir atliekamos sudėtingiausios procedūros, įrengtos kondicionavimo sistemos. 

Kauno klinikose remonto ir statybos darbai vyksta nuolat, etapais pagal prioritetus ir strateginį veiklos planą. Kondicionierių įrengimas ligoninėje, kurios dalis pastatų statyti prieš keliasdešimt ar net 80 metų, yra vienas iš nuolat atliekamų ir planuojamų darbų. 

Pirmiausia prioriteto tvarka kondicioneriai įrengti ir įrengiami operacinėse, taip pat ten, kur yra brangi įranga ir to reikia pagal įrangos parametrus, intensyviosios terapijos skyriuose ir stacionare“, – rašoma komentare. 

Kauno klinikos yra didžiausia gydymo įstaiga Lietuovje, kurioje yra 39 klinikos, 4 filialai, dirba daugiau nei 7000 darbuotojų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.