Sporto aistruolį piktina tokia tvarka: „Kam tada iš viso rodyti, jeigu neįmanoma padoriai“

Esu didelis sporto gerbėjas ir jau ne pirmą kartą įsijungęs LRT portalą negaliu atsistebėti tuo, ką girdžiu. Nesuprantu, ar tai – tinginystė, ar pinigų taupymas, nors matau, kad biudžetas – tikrai didelis.

Aleksandra Golovkina<br>P.Mantauto nuotr.
Aleksandra Golovkina<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas

2022-01-20 22:07

Jau anksčiau pastebėjau, kad būtent portale žiūrovams transliacijos rodomos be lietuvių komentatorių. Jeigu jau žiūri Kauno „Žalgirį“ – tai viskas tvarkingai, bet jeigu kitos sporto šakos – tada jau prasideda.

Esu dailiojo čiuožimo gerbėjas, todėl apsidžiaugiau, kad LRT rodys šį čempionatą. Gaila, kad tik portale ir tuojau paaiškinsiu, kodėl.

Jeigu rodytų televizija, tai stebėčiau transliaciją su lietuvišku komentavimu. Klausyčiau lietuvių profesionalų.

Bet įsijungiu pasižiūrėti kaip seksis Aleksandrai Golovkinai ir kitiems šokėjams, o ten – anglas komentuoja.

Net sunku suprasti. Tai jeigu už šitą transliaciją mokėta mūsų pinigais, kodėl negaunu normalaus komentavimo?

Kam tada iš viso rodyti, jeigu neįmanoma rodyti padoriai?

Lygiai tokį patį dalyką buvau pastebėjęs dar per salės futbolo čempionatą, kuris vyko Lietuvoje. Jeigu žaisdavo lietuviai – komentuodavo lietuviškai, bet tik kita komanda – ir jau komentavimas anglų.

Tikrai stebina toks visuomeninio transliuotojo elgesys. Esu už kuo daugiau čempionatų, kurie tikrai džiugina. Smagu žiūrėt sportininkus ir kaip jie stengiasi, bet kodėl negalima iki galo sutvarkyti?

Nejaugi dailiajame čiuožime neįdomu komentuoti lyderių pasirodymų? O gal nėra komentatorių? Tada jau prastai ir sporto pasaulyje.

Sporto aistruolis Gediminas

***

LRT atstovė Miglė Savickaitė komentavo, jog visuomeninis transliuotojas orientuojasi ne tik į populiarius mūsų šalyje sporto renginius, bet siekia rodyti įvairių sporto šakų varžybas, kuriose savo jėgas bando mūsų šalies sportininkai.

„LRT siekia, kad sporto gerbėjai turėtų galimybę išvysti kuo daugiau varžybų, todėl transliacijos vyksta ne tik per televizijos kanalus, bet ir portale LRT.lt, tačiau ne visada yra galimybė užtikrinti nenutrūkstamą komentavimą portale, kai vienu metu vyksta daug varžybų.

Šiuo metu portale LRT.lt transliuojamas Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame lietuvių sportininkų pasirodymus komentuoja Vytautas Jasutis. Programos trunka ne vieną valandą (moterų trumpoji programa truko 5 val.), todėl komentatorius šios programos metu komentavo stipriausių čiuožėjų pasirodymus, t.y. 2,5 val. programą.

Suprantame, kad lietuvių pasirodymus žiūri ir palaiko mūsų šalies žmonės, todėl stengiamės užtikrinti, kad varžybas komentuotų atitinkamų sporto šakų ekspertai“, – teigiama komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.