Apgailestauja dėl mokytojų padėties: „Iš jų šaiposi ne tik vaikai“

Tarptautinė mokytojų diena šiais metais buvo šiek tiek kitokia, nes dalis pedagogų streikavo. Kai kas galvoja, kad mokytojo darbas – pavydėtina profesija. Ilgos atostogos, trumpa darbo diena.

Mokykla.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Mokykla.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 2:34 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 2:52 PM

Tačiau iš tiesų kasdieninis mokytojo darbas be galo varginantis, turi prisiimti atsakomybę už vaiko išsilavinimą ir patį ugdymą.

Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai pasakė, ką mano apie pedagogo specialybę.

Virginija:

Norėčiau, kad ši specialybė būtų įvertinta kur kas geriau. Šiuolaikinis jaunimas – sunkus ir nebesuvaldomas. Organizuojami streikai tik parodo sunkų pedagogų darbą.

Mano vaikai jau baigė mokyklas, todėl neturiu galimybės spręsti, kaip šiuo metu dirba pedagogai. Beje, kadaise ir pati norėjau tapti pedagoge.

Sigutė:

Apie pedagogus net nebegalvoju, nes nebeturiu tam tikslo: vaikai jau užaugę ir turi savo gyvenimus. Tačiau, kiek matau informacijos viešoje erdvėje, pastebiu, kad pedagogai nėra tinkamai įvertinti.

Iš jų šaiposi ne tik vaikai, bet ir jų tėvai, nesuprasdami, kokį sunkų ir atsakingą darbą mokytojas dirba.

Jonas:

Šiais laikais mokytojai neįvertinti, o tik žeminami. Be pedagogų – nebūtų mūsų, be jų – būtume niekas. Niekada nenorėčiau būti pedagogu, o ypač dabartiniu laikotarpiu.

Dovydas:

Apmaudu, kai pedagogai yra žeminami, nebepalaikomi ir pamiršti šalies valdžios. Dabar vykstantis mokytojų streikas tik parodo, kad valstybėje yra problemų.

Streikas nėra naudingas nei patiems mokytojams, nei moksleiviams. Tačiau tikiu, kad tokiu būdu pedagogai išsireikalaus tai, ko reikia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.