Lenkų snieglentininkai ieško žiemos Lietuvoje

„Snieglenčių sportas – mano didžiausia aistra. Tai ne tik pomėgis – tai gyvenimo būdas. Aplinkiniai dažnai stebisi, kodėl mes vidury vasaros, kai visi traukia prie jūros ar ežero, važiuojame ieškoti sniego. Taip, prisipažinsiu – esame šiek tiek pamišę dėl snieglenčių“, – sako Varšuvos (Lenkija) snieglentininkų klubo „Snowtown“ narys Tomek Agnieszczak.  

Lenkų slidininkai renkasi Lietuvą.
Lenkų slidininkai renkasi Lietuvą.
Daugiau nuotraukų (1)

suna

Dec 6, 2012, 3:21 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:05 PM

„Snowtown“ klubas pradėjo kurtis prieš dešimtmetį, kai Lenkijoje būta tik pavienių snieglentininkų. Viskas prasidėjo nuo forumo, kuriame snieglenčių entuziastai dalydavosi patirtimi, įspūdžiais ir ieškodavosi kompanijos išvykoms ar pasičiuožinėjimui mieste. Vėliau forumas virto portalu snowtown.pl, kuris dabar yra didžiausias snieglentininkų portalas Lenkijoje.  

Po portalo vėliava susibūrė nedidelė snieglenčių sporto mėgėjų grupė – apie dešimtį vyrukų ir viena mergina. Tai skirtingo amžiaus, skirtingų profesijų žmonės – nuo mokinukų iki verslininkų – kuriuos vienija snieglentės. Vos tik kalnuose pasninga, klubo nariai juose praleidžia beveik visas atostogas, šventes ir savaitgalius. Deja, slidinėjimo sezonas – vos keletas mėnesių. Nutirpus sniegui jie ima laukti... kitos žiemos.  

„Vasarą labai pasiilgstu čiuožimo, nuolat apie tai galvoju. Net vaikštinėdamas po miestą svarstau, kuri vieta kokiam triukui tiktų. Juk sakiau, esu pamišęs snieglentininkas“, – šypsosi Tomek.   Pernai vasarą Druskininkuose atsidariusi „Snow Arena“ vaikinams tapo rimta paspirtimi laukiant žiemos. Kol kalnuose nėra sniego, jie į Druskininkus atvažiuoja bent kartą per mėnesį. Lenkijoje tokių uždarų slidinėjimo trasų nėra, o iki panašių Vokietijos ar Olandijos kompleksų varšuviečiams labai toli – apie 10 valandų kelio.  

„Nuo Varšuvos iki Druskininkų – tik 350 km. Taigi 5 valandos ir mes jau vietoje. Be to, čia pigesni slidinėjimo bilietai nei Vokietijos ar Olandijos sniego arenose, pigesnis maistas ir apgyvendinimas“, – vardija Lenkijos snieglentininkai. Bet pagrindinė priežastis, dėl kurios jie atvyksta į Druskininkus – sniego parkas.

„Jis toks ilgas – beveik kaip kokiose Alpėse. Vieno nusileidimo metu galima atlikti net 8 triukus! Čia viskas nauja, puikios būklės – mums labai patinka ši vieta!“ – tvirtina jie.   „Snow Arenoje“ vaikinai praleidžia po 6–10 valandų per dieną: „Atvykstame vos porai ar trejetui dienų, todėl stengiamės maksimaliai išnaudoti laiką čiuožimui.“        

Pašnekovai prisipažino šį kartą atvažiavę su ypač didelėmis viltimis gerai praleisti savaitgalį. „Jau girdėjome, kad atnaujintas arenos sniego parkas, atsirado naujų kliūčių. Norime kuo greičiau stoti ant snieglenčių ir jį išbandyti“, – sako vaikinai. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.