Virtuvės šefo R. Bolgovo stebuklas - dukros pagamintas maistas

Šefui Ruslanui Bolgovui priskiriama begalės epitetų, vienas jų – linksmų plaučių ir geros širdies žmogus, kelionių, maisto ir gyvenimo gurmanas, įdomi ir nepaprasta asmenybė. Neseniai grįžęs iš atostogų Prancūzijoje jis dalijasi kelionės  įspūdžiais bei vasarišku receptu.

R. Bolgovas tikina, kad darbas jam nėra tik darbas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
R. Bolgovas tikina, kad darbas jam nėra tik darbas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Kondrataitė

Aug 2, 2013, 11:05 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:47 AM

- Kuo šiuo metu užsiimate?

- Šiuo metu turiu didelį malonumą dirbti tai, ką labiausiai mėgstu. Kuriu ir gaminu, kad ir jūs, mano mylimi,  turėtumėte irgi darbų, įvertinti ir neduoti man atsipalaiduoti su savo komentarais (čia apie tuos žmones, kurie ateina pas mane pavalgyti). Aš  jus  myliu už atvirumą ir ištikimybę, bet šiuo metu atsirado nauja mada, ir man ji duoda dar didesnę galimybę pasireikšti.

Skambina žmonės ir prašo padėti būtent su vakariene, ir aš su dideliu malonumu gaminu vakarienes ir pristatau į namus. Bet jeigu reikia mano pagalbos ir per pačią vakarienę, tai tada irgi dažnai būna man ką veikti, atlikti, ir džiaugiuosi, kad galiu nudžiuginti žmones su meile pagamintu maistu.  

- Ar  patiko atostogos Prancūzijoje? Pasidalinkite įspūdžiais.

- Tai buvo ne mano sprendimas ten važiuoti, čia buvo sprendimas mano draugų, kuriems aš labai dėkingas už tai. Jie žino, kad man darbas visada buvo pirmoj vietoj, bet pamatę, kad man laikas pailsėt, nupirko bilietus, pasodino į lėktuvą ir padarė man nepakartojamą šventę.

Tai kelionė, kurią galėčiau pavadinti viena iš įspūdingiausių. Draugų šiluma, skanus maistas (kurį mes patys gaminom) ir nepakartojamos vietos, kurias pavyko aplankyt - krautuvėles, mažas konditerijos vietas ir, žinoma, turgavietes! 

- Jūs šefas ir šeimininkas ir savo namų virtuvėje ar leidžiate ten padirbėti ir kitiems?  

- Negaliu pasakyt, kad man nepatinka maistas, kurį gamina kiti. Visada, jeigu randu namuose pagamintą ne mano, valgau, ir nebuvo taip, kad nebūtų skanu. Man patinka naminis, paprastas maistas, kuris padarytas su meile. Ir kartais namuose matau stebuklų, kaip buvo su paskutiniuoju mano dukros patiekalu  - užkeptais baklažanų griežinėliais su malta jautiena ir mocarelos sūriu.  

- Koks jums pačiam yra skaniausias patiekalas?  

- Skaniausias mano patiekalas - kalakutienos maltinukai, kurių jau seniai nesu valgęs, dėl to, kad nesu su tuo žmogum šiuo metu. Bet niekada nebuvau išrankus maistui. Man svarbu kokybiški produktai ir draugų kompanija.     

- Kokia virtuvė yra jūsų mėgstamiausia? O kokios jūs labiausiai nemėgstate?

- Italai. Ir ką jie padarė su mumis? Iki šiol nesuprantu, bet jų maistas yra tobulas! Tai pavyzdys, kad galima iš nebrangių produktų padaryt stebuklą ir kol kas tik jie sugeba tą padaryt! Nors, žinoma, yra ir kaukazietiška virtuvė su savo istorija. Atrodo, mažesnis asortimentas, bet jo visi nepamiršta!  

- Kaip manote, ko reikia geram virtuvės šefui? Ar  didžioji dalis darbo priklauso ir nuo dirbančios komandos ar daugiau nuo jūsų?

- Virtuvės šefas - tai buvęs virėjas,  kuriam pavyko ne tik gaminti, bet ir suburti ištikimą komandą bei parodyti organizavimo sugebėjimus. Jis - restorano  veidas ir turi būti pirmiausia pavyzdys žmonėms, su kuriais dirba. Tada viskas bus gerai.

-  Be kokio maisto negalėtumėte gyventi nė dienos?

- Žinoma, be duonos, kuri padaryta mūsų rankomis ir meile jai ir be prieskoninių žolelių, kurios moka atiduoti savo aromatą, jeigu moki laiku ir vietoj jas įdėti į gaminamą patiekalą.  

- Pasidalinkite vasarišku receptu su skaitytojais.

- Dabar stengiuosi gaminti iš produktų, kuriuos randu turguje. Sezoniškumas visada padeda kurti ir palengvinti maisto gamybą. Dabar jau turime grybų, iš kurių labai paprastai ir skaniai galima padaryt keptų voveraičių brusketą

Skrudintos čiabatos duonos riekelės - 4 vnt.

Keptos voveraitės, pagardintos česnaku bei šviežiu čiobreliu - 2 v. šaukštai

Keptų svogūnų griežinėliai - 1 v. šaukštas

Galima pridėti ir skrudintos karšto rūkymo šoninės, rukolos lapelių ir, žinoma, savo fantaziją.

- Ką dar mėgstate bei maisto gaminimo?

- Mano hobis buvo sodas. Tai ir padariau iš visų savo palangių mini sodą, kuriame auginu prieskonines žoleles. Visas namas kvepia skaniai ir gundančiai!   

- Ar  jūs savo darbą laikote svajonių darbu?  

- Aš  negaliu jo pavadinti darbu,  ir to priežastis yra paprasta. Darbas, kuris atneša tau tiek daug džiaugsmo, yra ne darbas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.