Policija: į ligoninę skubėjusi ir patrulio sustabdyta šeima melavo

Praėjusį penktadienį „Bendraukime“ rašė apie šeimą, kuri skubėjo į ligoninę ir buvo sustabdyta policijos pareigūnų. Šeima skundėsi, kad policijos pareigūnas pasirodė esąs beširdis, nesuprato reikalo skubos ir sugaišino rašydamas teisės pažeidimo protokolą.

Anot Policijos departamento, patrulio sustabdytoje mašinoje mergaitė buvo sąmoninga, o tėvai atsisakė siūlymo iškviesti pagalbą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Anot Policijos departamento, patrulio sustabdytoje mašinoje mergaitė buvo sąmoninga, o tėvai atsisakė siūlymo iškviesti pagalbą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:54 AM

Pirmadienį, baigęs būtinas tokios informacijos patikrinimui būtinas procedūras, Policijos departamentas detaliai išdėstė įvykio aplinkybes. Anot išplatinto pranešimo spaudai, pretenzijų policijai turėjusi šeima melavo.

„Spalio 7 d. 23 val. 28 min. Narbuto ir Stumbrų g. sankryžoje Kelių patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė automobilį „Volvo“, kurio vairuotojas važiavo neleistinu 89 kilometrų per valandą greičiu. Vairuotojas sutiko padaręs pažeidimą, paaiškino, kad į ligoninę Antakalnyje veža apsinuodijusią šešerių metų dukrą. Pasak jo, mergaitė ilgai vėmė, yra netekusi daug skysčių ir jai reikia lašelinės – šią rekomendaciją telefonu davė šeimos gydytoja. Paklaustas, ar nereikia papildomos pagalbos, ar palydėti į ligoninę, arba iškviesti greitąją medicinos pagalbą, vairuotojas atsakė neigiamai ir prašė greičiau leisti važiuoti.

Administracinių teisės pažeidimų ir eismo įvykių registro bei vieningos policijos pajėgų valdymo sistemos duomenys liudija, kad administracinio teisės pažeidimo protokolo įforminimas tetruko 6 minutes. Pareigūnų tvirtinimu, viso aiškinimosi ir pažeidimo įforminimu metu su pareigūnais kalbėjosi prie tarnybinio automobilio priėjęs vairuotojas, kuris elgėsi ramiai ir mandagiai. Moteris su mergaite sėdėjo sustabdytame automobilyje ir pokalbyje nedalyvavo. Buvo aiškiai matyti, kad mergaitė buvo sąmoninga ir bendravo su šalia sėdinčia motina.

Tai, kas buvo publikuota anksčiau, nei policija galėjo patikrinti informaciją ir pateikti šiuos paaiškinimus, akivaizdžiai neatitinka daugelio publikacijose pateiktų teiginių ir vertinimų“

Belieka pastebėti, kad policijos pareigas apsunkinant nepagrįstomis pretenzijomis pakenkiama ne tiek pačiai policijai, bet daugiau žalos padaroma visuomenės interesams. Juk keliais netiesos žodžiais ar blogų nuotaikų pliūpsniais galima lengvai sugriauti tai, be ko neįmanoma kokybiška policijos paslauga – tarpusavio pagarba, pasitikėjimas ir palaikymas“, – rašoma Policijos departamento pranešime spaudai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.