Druskininkų sniego arenoje žmones išgąsdino gaisro sirena

Druskininkų sniego arenoje „Snow arena“ poilsiavusius žmones išgąsdino suveikusi priešgaisrinė sirena. Į „Bendraukime“ kreipusis Dalia dramatiškai vertino įvykius arenoje ir paskelbtą evakuaciją. Tačiau sniego arenos „Snow arena“ atstovė sakė, kad dėl dūmų virtuvėje suveikė jautri priešgaisrinė sistema, o jokios evakuacijos nebuvo.

Išgirdę sirenas žmonės traukė išėjimų link.<br>Dalios nuotr.
Išgirdę sirenas žmonės traukė išėjimų link.<br>Dalios nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2013, 9:18 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:51 AM

„Šiąnakt teko būti Druskininkų „Snoras Snow Arena“ ir apytiksliai 21 val. 45 min. per garsiakalbius buvo paskelbta, kad reikia nedelsiant evakuotis pro artimiausią avarinį išėjimą. Žmonių tuo metu buvo tikrai daug, nes vyko naktinis slidinėjimas už perpus mažesnę kainą nei įprastai. Po pranešimo per garsiakalbius toliau buvo leidžiama nuotaikinga muzika“, – rašė Dalia.

Anot jos, visi lankytojai pradėjo eiti link vienintelio atidaryto pagrindinio išėjimo. „Vieniems teko kopti į nemažą kalną, o tai padaryti apsiavus slidinėjimo avalynę tikrai nelengva. Keista, jog nebuvo atidaryti išėjimai esantys apačioje trasos. Kai kurie žmonės netgi iššoko iš keltuvų, nes jie buvo sustabdyti“, - rašė skaitytoja.

Evakuacija, anot jos, vyko pro kontrolės vartelius, kur reikia nuskenuoti lankytojo bilietą. „Nemačiau, tačiau spėju, jog net ir paskelbto pavojaus metu teko nuskenuoti lankytojo bilietą, kad išeiti iš trasų zonos. Beveik visiems žmonėms pasišalinus iš trasos, buvo paskelbta nauja informacija, kad tai buvo klaidingas įspėjimas ir pavojaus nėra, todėl galima toliau slidinėti. Šalia kontrolės vartelių esančioje kavinėje buvo juntamas svilėsių kvapas, todėl tikriausiai ir suveikė priešgaisrinė signalizacija“, – vertino Dalia.

„Kyla vienas klausimas, ar būtų lankytojai evakuoti, jei įvykiai Rygoje nebūtų sukrėtę Lietuvos“, – klausė moteris.

Tuo tarpu apie šį įvykį pasiteiravus „Snow arena“ atstovės Sigitos Stasiukynienės, ji sakė, kad jokia evakuacija vykdoma nebuvo. „Vakare uždūmijo virtuvės gruzdintuvas, suveikė jautri priešgaisrinė sistema. Tikrai nebuvo jokios evakuacijos“, – sakė arenos atstovė.

Pasak jos, slidininėjimas vyko iki 3 val. nakties.

Prieš porą savaičių sniego arenos poilsiautojus suerzino kitas incidentas - dėl elektros tiekimo sutrikimo keltuvuose apie 2,5 valandos buvo įstrigę apie 20 žmonių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.