Vilnietį nustebino vaizdas danguje: „Gal tai koks fenomenas?“

Į redakciją antradienį kreipėsi vilnietis, kurį nustebino vaizdas danguje virš Pilaitės mikrorajono.  Tai įvyko šiek tiek po 16 val.

Vilnietis nufilmavo pastebėtus judančius kūnus ir pasidalijo vaizdo įrašu.<br>Skaitytojo nuotr.
Vilnietis nufilmavo pastebėtus judančius kūnus ir pasidalijo vaizdo įrašu.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:10 AM

„Pamatėme bent aštuonis taškus, kurie aukštai danguje judėjo labai greitai vienas prieš kitą. Bet jie skrido ir vienas prieš kitą, ir pro vienas kitą. Pagalvojau, kad tai turėjo būti lėktuvai, bet negirdėjau, kad būtų kokios nors pratybos. O gal tai koks fenomenas?“ – klausė vyras.

Jis nufilmavo pastebėtus judančius kūnus ir pasidalijo vaizdo įrašu. Kviečiame pasižiūrėti ir pasidalinti nuomone, kas tai galėtų būti.

Redakcijos manymu, vilnietis tiesiog vaiskiame vakaro danguje galėjo matyti skrendančius keleivinius lėktuvus ir vakarinės saulės apšviestus jų paliekamus pėdsakus. Sprendžiant iš nuotraukų darymo laiko, vietos, kur jos darytos, skrydžių krypties ir atsižvelgiant į kitus panašius niuansus, redakcija portale flightradar24.com surado orlaivius, galėjusius nustebinti vilnietį.

Greičiausiai tai buvo bendrovės „Aeroflot“ lėktuvas „Airbus A321“, 10 tūkst. metrų aukštyje skridęs iš Berlyno į Maskvą, bendrovės „Air France“ orlaivis „Airbus A319“, 11,9 km aukštyje skridęs iš Paryžiaus į Maskvą, bendrovės „Air China“ orlaivis „Airbus A330“, 11,5 km aukštyje skridęs iš Šanchajaus į Frankfurtą, bendrovės  „Air Astana“ orlaivis „Boeing 757“, skridęs iš Astanos į Frankfurtą ir bendrovei „Dietrick Donald“ priklausantis privatus lėktuvas „Maule M-7“, į Lietuvą atskridęs iš Lenkijos. Jis skrido 3,3 km aukštyje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.