Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Be cenzūros – lietuvis įamžino orgijas Anglijos naktiniame klube

Mes jau matėme, kaip britai juokiasi iš vaizdelių Lietuvos provincijos diskotekose. O dabar mūsų eilė pažvelgti, kaip atrodo vadžias atleidę Jungtinės Karalystės „klubinėtojai“.  Fotografas Lukas Šalna su „Bendraukime“ skaitytojais pasidalijo nuotraukomis, kurias sukaupė per 2 metus, dirbdamas viename Lesterio naktiniame klube.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Buitkienė

2015-03-05 16:27, atnaujinta 2018-01-11 12:30

„Mano pagrindinė užduotis būdavo įamžinti klubo lankytojus, bet, kaip ir kiekvienas fotografas galėtų patvirtinti, nori ar nenori kartais susikaupia ir kitokių kadrų – tokių, kaip šie“, – apie albumą, pavadintą „Dirty Weekends“ (Purvini savaitgaliai), pasakojo autorius.

L.Šalna prisipažino, jog jį labai įkvėpė lenko Maciejaus Dakowicziaus projektas „Cardiff After Dark“, kuriame fotografas įamžino britų naktinę kasdienybę miesto gatvėse, kai naktiniai klubai jau būdavo užsidarę.

„Mano manymų tai yra tikras fenomenas. Kiekvieną savaitgalį fotografuodamas pagalvojau, o kodėl gi man neparodžius, kaip žmonės linksminasi nieko nevaržomi ir be jokių tabu? Nuo šitos idėjos sumanymo po truputį pradėjau kaupti nesurežisuotus, gyvus, emocijomis trykštančius kadrus, kurias nusprendžiau apjungti po vienu pavadinimu „Dirty Weekends“, – teigė L.Šalna.

Fotografas stebėjosi, kad dirbdamas klube ten nuolat matydavo tuos pačius veidus. 

„Vieni gerdavo tuos pačius gėrimus, kiti rengdavosi panašiai. Pradėjau net atsiminti žmones ir būdavo labai įdomu juos stebėti. Net ir dabar negaliu suvokti, kaip galima kiekvieną savaitgalį eiti į tą pačią vietą, šokti pagal tą pačią muziką ir gerti tuos pačius gėrimus“, – šypsojosi vaikinas.

Naktiniame klube vaikinas dirbo studijuodamas. Prieš metus, baigęs fotografijos ir video studijas, jis grįžo į Lietuvą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.