Rugsėjo 1-osios koncerto atidarymas „Liepaičių“ mokykloje pribloškė žiūrovę: „Nuoširdžiai gėda“

Rugsėjo 1-osios šventė „Liepaičių“ muzikos mokykloje. Koncertas turėjo būti gražus, bet mane kaip Lietuvos pilietę, augusią ir auginančią naują kartą, lietuviškai skiepijant tautiškas vertybes, pribloškė organizatorių keistas, neetiškas pasirinkimas – koncertą pradėti lenkiška daina!

 Rugsėjo 1-osios koncertą Liepaičių muzikos mokykloje atidaręs kūrinys papiktino žiūrovę.<br> Skaitytojo nuotr.
 Rugsėjo 1-osios koncertą Liepaičių muzikos mokykloje atidaręs kūrinys papiktino žiūrovę.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žiūrovė

2017-09-01 22:21, atnaujinta 2017-09-02 11:12

Kur mes? Ar Lenkijos mokyklose šventės atidaromos lietuviškomis dainomis!? Gal bus mokama ir lenkų kalbos ar kitais metais vyks atidarymas lenkų kalba!? Žinot, nuoširdžiai gėda už Liepas.

***

Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ direktorė Edita Jaraminienė komentavo, kad beveik kiekvieną vasarą, pasibaigus mokslo metas, mokyklos chorai dalyvauja tarptautiniuose chorų konkursuose, festivaliuose. 

„Šią vasara mūsų jaunių choras dalyvavo 8-me tarptautiniame chorų konkurse „Cracovia Cantans“, Krokuvoje. 

Jaunių choras užėmė pirmą vietą vaikų chorų kategorijoje. Viena iš konkurso kategorijų – naujo, dar neatlikto lenkų kompozitoriaus kūrinio atlikimas. Šiame konkurse dalyvavo visų kategorijų chorai, tad konkurencija buvo didelė, nes būtent čia yra laimimas Didysis konkurso prizas. 

Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunių choras (vad. Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė) pasirinko kūrinį Bronislaw Rutkowski harmonizuotą lenkų liaudies dainą „Uciekta mi przepiorczka“ („Pabėgo mano kurapkėlė“ – vertimas: „Pabėgo mano kurapkėlė, klausiu savo mamos: kaip man ją pagauti? Mama atsako: „Atidaryk narvelį ir ji pati įskris“). 

Iš visų dalyvavusių šiame konkurse chorų, mūsų mokyklos jaunių choras buvo pripažintas geriausiu ir laimėjo Didįjį konkurso prizą.

Taigi, tradiciškai, mokslo metų atidarymo šventėje, ir šiais metais, turėjome puikią galimybę pagarsinti ir pasidžiaugti choro vasaros laimėjimu. Todėl šis kūrinys, su aiškiu komentaru, kodėl būtent jis dabar skambės, ir buvo vadovės pasirinktas atlikti atidarymo šventėje. 

Kaip palyginimui, prieš dvejus metus choras grįžo iš tarptautinio chorų konkurso Ispanijoje su tokiu pat laimėjimu ir tuomet, mokslo metų atidarymo šventėje, skambėjo Baskų liaudies daina.

Noriu pažymėti, kad šių mokslo metų atidarymo šventėje skambėjo ir lietuvių kompozitorių Nijolės Sinkevičiūtės „Intervalų siuita“ ir Laimio Vilkončiaus „Šviesos arija“ iš operos „Paukštė“.

Savo atidarymo šventiniu koncertu visada skatiname vaikų pasididžiavimą savo veikla, savo pasiektais rezultatais, bei suteikiame galimybę vasaros gražiausius akcentus pristatyti mokyklos bendruomenei. O muzikinę programos dalį paprastai daugiausiai sudaro lietuvių kompozitorių bei liaudies dainos, tačiau skamba ir kitų šalių kompozitorių kūriniai“, – komentavo „Liepaičių“ direktorė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.