Sužlugdė festivalį ir paspruko – skaudžiai apgauti liko ne tik garsūs atlikėjai

Šią vasarą pasiūlymu papramogauti viename festivalių susivilioję vasarotojai kaip reikiant nusvilo. 

Dėl organizatorių neįvykdytų finansinių įsipareigojimų grupei „Mad Money“ teko atšaukti savo pasirodymą festivalyje.<br> M.Repečkos nuotr.
Dėl organizatorių neįvykdytų finansinių įsipareigojimų grupei „Mad Money“ teko atšaukti savo pasirodymą festivalyje.<br> M.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-04 06:54, atnaujinta 2017-09-04 17:15

Pasijuto apgauti

Liepos 22-23 dienomis garsių Lietuvos muzikos kūrėjų apsuptyje turėjęs vykti renginys „Grand Summer Festival 2017“ baigėsi liūdnai ne tik šimtui pramogautojų, jį organizavusiam BMW automobilių klubui „Rebels Crew“, bet ir atlikėjams. 

„Mus šlykščiai apgavo“, - ištarė festivalyje dalyvauti turėjusios repo grupės „Mad Money“ vadybininkė Vaida Viršulytė, vis dar laukianti žadėtų organizatorių pinigų už pasirašytą, bet neištesėtą sutartį. 

Įvardinti sumos ji nepanoro, bet atskleidė, kad kalba eina apie tūkstančius eurų.
 
Po įvykusios, bet nuvylusios šventės „Rebels Crew“ klubas neatlaikė kritikos ir užsidarė, o bilietus įsigiję lankytojai liko it musę kandę – žadėti atlikėjai nepasirodė, programa pakeista, o pinigų už bilietus niekas grąžinti nesiruošia. 

Ne gana to, renginio organizatoriai kaltę verčia vienam klubo nariui, kuris šiuo metu dingęs tarytum į vandenį. 

Būtent jam buvo patikėti pinigai, gauti už parduotus bilietus.  Su juo portalui lrytas.lt susisiekti nepavyko – išjungtas ne tik telefonas, bet ir ištrintos paskyros socialiniuose tinkluose. 

Neapmokėjo išlaidų

Vienas „Rebels Crew“ narių ir buvęs renginio organizatorius Tomas Jurgelevičius komentavo, kad festivalio pirminė programa, viliojusi daugybę žmonių, žlugo dėl laiku neapmokėtų išlaidų.

„Vienam komandos nariui buvo patikėta atsakyti už įplaukas, gaunamas už parduotus bilietus. Iš gaunamų pinigų turėjo būti apmokėta „Nemuno žiedo“ trasa, atlikėjai, grojantys renginyje, apsauga, scena ir kitos išlaidos”, - kalbėjo jis.

Tačiau nors teigė išlaidas apmokėjęs, renginio vietą užsakęs ir garsiems Lietuvos atlikėjams iš anksto pinigus sumokėjęs, neįvardintas komandos narys, kaip vėliau išaiškino kiti renginio organizatoriai, to nepadarė. 

Supratę situacijos rimtumą sugalvojome įspėti visus, nes esame atsakingi. Kilo nesklandumai – mes teigėme, kad renginys žlugo ir neįvyks, o jis sakė, jog viskas gerai ir bandė kitus įtikinėti toliau dalyvauti renginyje“, - dėstė jis.

Kiek surinkta pinigų? 

„Facebook“ panaikintas renginio įrašas su detalia informacija apie bilietų kainas, renginiu besidominčiais ar jame dalyvaujančiais žmonėmis. Tačiau portalas lrytas.lt išsiaiškino, jog įvykusiame, bet nepavykusiame renginyje dalyvavo apie 50 žmonių. Vieno bilieto pirminė kaina siekė apie 30 eurų.

Kaip renginio organizavimas vyko paskutinėmis dienomis ir jo metu, neaišku. Paslaptis ir tai, kiek lėšų iš viso buvo surinkta, kiek išlaidų likęs vienas organizatorius patyrė bei kiek liko pinigų iš to, kas gauta už bilietų pardavimą.

Bandydamas tai išaiškinti, lrytas.lt mėgino susisiekti su bilietus į festivalį pardavinėjusio tinklapio biuru, tačiau telefonu niekas neatsiliepia.

Tiesa, teigti, jog pinigai prapuolė, negalima, mat už lėšas atsakingas komandos narys išlaidas galiausiai apmokėjo. 

Tačiau dėl laiku nesumokėto atlygio žadėtiems atlikėjams, kurių nuspręsta atsisakyti, žlugo pirminė festivalio programa, tarp renginiu besidominčių ar jau bilietus įsigijusių pirkėjų kilo sąmyšis, o galiausiai buvo sudaryta kita programa, nuvylusi tiek lankytojus, tiek pačius prie renginio organizavimo prisidėjusius „Rebels crew“ narius.

Bilietų negrąžins

T.Jurgelevičius atskleidė, kad į kone žlungantį festivalį drįso atvykti tik apie 50 žmonių. Dalis jų bilietus įsigijo tik dėl tam tikrų savo mėgiamų atlikėjų, tačiau programa buvo pakeista ir ant scenos pasirodė ne visi žadėti grasūs muzikos kūrėjai. 

Įdomu ir tai, kad dingo dalis žadėtų pramogų.

„Nors programa pasikeitė, bilietų grąžinti nebuvo įmanoma“, - sakė T.Jurgelevičius.

Jis pasakojo, kad festivalio lankytojams pinigų už bilietus grąžinti nesiruošiama, nes renginys, nors ir nepavykęs, surengtas buvo. 

„Organizuojant atlikėjo pasirodymą, o likus kelioms dienoms tą atlikėjo pasirodymą pakeitus kitu, turėtų būti sudaryta galimybė grąžinti bilietus, bet Lietuvoje taip negalima“, - komentavo T.Jurgelevičius.

Jo įsitikinimu, nuo kitų organizatorių atsiskyręs ir šventę toliau rengęs narys siekė pademonstruoti savo principus bei parodyti, kad sugeba susitvarkyti. Tiesa, iš to, kas vyko rengnio metu, nepanašu, jog tai įrodyti pavyko.

Paklaustas, kiek gauta viso lėšų už bilietus, T.Jurgelevičius tikino to tiksliais nežinantis, bet jo skaičiavimais, už gautas įplaukas iš anksto buvo galima padengti net pirminės programos išlaidas. Jo aiškinimu, viską sužlugdė pinigus mokėti delsęs komandos narys.

Jaučiasi apgauti

Festivalyje turėjusios dalyvauti repo grupės „Mad Money“ vadybininkė V.Viršutytė aiškino, kad su klubo nariu buvo pasirašyta sutartis, pagal kurią pusė honoraro atlikėjams turėjo būti pervesti likus 5 dienoms iki renginio, bet atlygis sumokėtas nebuvo.
 
„Jis su mumis numatytu laiku neatsiskaitė. Aš jam daviau porą dienų pervesti avansinius pinigus, jis žadėjo tai padaryti. Šeštadienį turėjo įvykti renginys, o ketvirtadienį mūsų atsisakė. Jis pasakė, kad neturi pinigų“, - pasakojo ji.

Vadybininkė tikino, kad grupė patyrė nuostolių, savaitgalį nevyko į kitus renginius, nes planavo pasirodyti festivalyje. 

V.Viršutytė pareikalavo sumokėti visą sutartyje numatytą sumą, nes patyrė nuostolių dėl organizatorių kaltės. 

Jos teigimu, klubo narys pažadėjo sumokėti visus pinigus, bet to iki šiol nepadarė. 

„Jam prisiskambinti neįmanoma, į laiškus neatsakoma“, - pečiais gūsčiojo V.Viršutytė. 

Žlugusio klubo komanda į teismą kreiptis neketina. Esą tam nėra prasmės – visi užsiėmę, o jų patirti finansiniai nuostoliai nėra dideli. 

Renginys sužlugdė klubą

Kur kas didesnės problemos – dėl suterštos reputacijos.

„Kadangi „Rebels Crew“ klubas egzistavo kelis metus, per tą laiką mes buvome prisidėję ne tik prie renginių, susijusių su automobiliais, bet ir prie labdaros akcijų. Padėjome tiems, kuriems reikia labiausiai. Tad aprimus viskam, ketiname viską pradėti iš naujo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.