Stebina gatvių valymo ypatumai Panevėžyje: kaip tokias kliūtis įveikti žmonėms su vežimėliais?

Į naujienų portalą JP kreipėsi skaitytoja Gintarė, kuri piktinosi netinkamu sniego valymu nuo šaligatvių. Moteris su vežimėliu norėjo apsilankyti vienoje iš įmonių, įsikūrusių Respublikos gatvėje.

Panevėžiečiai piktinasi, kad nevalomose gatvėse sunku tiek mamoms su vežimėliais, tiek žmonėms su negalia.<br> Jp.lt nuotr.
Panevėžiečiai piktinasi, kad nevalomose gatvėse sunku tiek mamoms su vežimėliais, tiek žmonėms su negalia.<br> Jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2024, 11:52 AM

Deja, susidūrė su sunkumais – nukastas sniegas suverstas tiesiai ant neįgaliesiems bei vežimėliams skirto įvažiavimo.

Jau gavo nusiskundimų

„Labiausiai nustebino tai, kad taip padaryta prie visų įvažiavimų, kurių šiame pastate yra net keli. Tad kaip įeiti neįgaliajam? Kaip įsistumti vežimėlį?“, – klausė panevėžietė.

Už šios zonos sniego valymą atsakinga bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“. Įmonės komunikacijos specialistė Justina Indulytė patikino, kad vieną iš darbuotojų pasiekė informacija apie netinkamai atliktus valymo darbus.

„Šioje atkarpoje dirbantys žiemos tarnybos darbuotojai, valantys sniegą tiek rankiniu, tiek mechanizuotu būdu, yra informuoti apie tai, kad sniego kasimo ir valymo darbus šioje ir kitose atkarpose atliktų atidžiau, neužverstų sniegu privažiavimų.

Ši atkarpa turėjo būti sutvarkyta tą pačią dieną. Bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“ atsiprašo gyventojų už sukeltus nepatogumus“, – kalbėjo specialistė.

Kita bėda – nevalytos automobilių stovėjimo aikštelės

Panevėžio krašto žmonių su negalia sąjungos vadovas Jonas Dumša atviravo, kad tai – daugelį metų besitęsianti problema.

„Deja, ši bėda yra visame mieste. Užkasami ne tik specialieji užvažiavimai, bet turiu ir kitą pavyzdį – kai nenuvalomos automobilių stovėjimo aikštelės.

Pavyzdžiui, buvau Nemuno poliklinikoje – nevalyta aikštelė, važiuojant su neįgaliojo vežimėliu, yra tikra bėda. Norėtųsi, kad tie, kurie valo sniegą suprastų, kodėl reikia tą daryti. Galbūt vertėtų jiems paskirti mokymus, kur būtų mokoma tokių dalykų“, – teigė vyras.

Nuosavų namų kvartaluose situacija sudėtinga

Jis pabrėžė ir tai, kad didelės problemos kyla nuosavų namų kvartaluose, pavyzdžiui Rožyne.

„Mieste šaligatviai kažkiek nuvalomi, o štai, pavyzdžiui, Rožyne, situacija – kosmosas. Visgi, norėčiau pasidžiaugti vienu sniego valymo traktoriuko vairuotoju.

Prieš kelias dienas vykome į Ramygalos gatvės kapines, kur savomis akimis mačiau, kaip traktoriukas atstūmė sniegą, o vėliau išlipęs vairuotojas, su šluota nuvalė praėjimus į kapines. Norėtųsi daugiau tokių supratingų žmonių“, – sakė J. Dumša.

Neleidžia džiaugtis žiema

Panevėžio krašto žmonių su negalia sąjungos vadovas sako, kad žiema – gražus metas, todėl norėtųsi juo džiaugtis.

„Deja, tai padaryti sunku, kai negalime nuvažiuoti kur panorėję. Todėl iš namų išeiname tik esant būtinybei“, – kalbėjo jis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.