Ką lietuviai pastatys Milane ir nustebins pasaulį?

Lietuva rengiasi kitąmet dalyvauti pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“, kuri vyks Milane. Lieka klausimas, ką mes Milane statysime? Juk Lietuvos paviljonas „EXPO 2012“ Pietų Korėjoje buvo įvertintas Tarptautinio parodų biuro sidabro apdovanojimu. Ne mažiau įspūdingai Lietuva buvo pristatyta pasaulinėse parodose Kinijoje ir Japonijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-06 14:54, atnaujinta 2018-02-15 16:04

Didžiausias galimybes keliauti į Milaną turi Kauno architektų studijos JAS kūrinys „Balansas“, kurį geriausiai įvertino įvairiapusė ekspertų komisija. Ekspertus įtikino šio darbo autorių – architekto V.Juozaičio studijos JAS – pateikta subalansuota dviejų tūrių kompozicija.

Projekto autoriai Lietuvą numato pristatyti kaip unikalių tradicijų ir technologinių inovacijų šalį. Su konkurso nugalėtojais turėtų būti sudaryta sutartis dėl paviljono techninio projekto parengimo ir jo įgyvendinimo priežiūros.

Paviljonui numatytas 1147 kvadratinių metrų sklypas prie pagrindinės Pasaulio alėjos. Pagal konkurso sąlygas, jame projektuojamas pastatas ar jų grupė galėjo užimti ne daugiau kaip pusę sklypo, rašo pilotas.lt.

2015 metais Milane organizuojamos parodos „EXPO 2015“ pagrindinė tema – „Pamaitinti planetą, energija gyvenimui“. Aplinkos ministerijos surengtojo konkurso dalyviai turėjo pateikti Lietuvos paviljono koncepcijas, kurios atitiktų šią temą bei kuo išradingiau pristatytų mūsų valstybę.

Antroji vieta paskirta bendrovės „Mart Pro“ darbui „LT Lithuanian Table“. Trečioje vietoje liko architektų Sauliaus Gečo, Gabrielės Chiaretti, Vaivos Rinkūnaitės ir dailininko Rimvydo Bartkaus projektas „Sveiks svieteli margs“.

Iš viso Lietuvos paviljono Milane projekto konkurse dalyvavo 27 autorių kolektyvai. Jų pateiktus konkursinius darbus didžiuosiuose šalies miestuose buvo galima pamatyti „gyvai“.

Tikimasi, kad „EXPO 2015“ Milane dalyvaus daugiau kaip 130 pasaulio valstybių, o ją aplankys 30 mln. žmonių iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.