Pasižvalgykite, kokius namus buvo išsirinkę „Snoro“ akcininkai

Vieni buvusių banko „Snoras“ savininkų apartamentai gulė po aukciono plaktuku ir buvo parduoti. Dar dveji apartamentai laukia pirkėjo. Prestižinėje Vilniaus senamiesčio vietoje, vadinamajame Gaono komplekse, galima įsigyti 284 ir 104 kv. metrų butus. Vieta ir pro didžiųjų apartamentų langus atsiveriantys vaizdai įspūdingi. Tiesa, dar didesnį  įspūdį daro ir kainos: už mažąjį butą prašoma 1,415 mln., už didįjį – 3,63 mln. litų. Tačiau nekilnojamo turto specialistai sako, jog prekė to verta. Pažiūrėkite – įvertinsite patys.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

May 31, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:20 AM

284 kv. metrų ploto mansardinio tipo dviejų aukštų apartamentuose – penki kambariai, tačiau juose nebuvo gyventa. Patalpos šviesios, erdvios. O tai, kaip sako „Colliers“ projektų vadybininkė Inga Purtulytė, senamiestyje – labai reta.

Apartamentai pirkėjams siūlomi su dalimi juose esančios įrangos: virtuvės komplektu su įranga, vonios kambarių įranga, sieninėmis spintomis. Bute sumontuota kondicionavimo, vėdinimo, protingo namo, vaizdo stebėjimo sistemos, įrengtas židinys. Be kita ko, apartamentams priklauso dvi automobilių stovėjimo vietos požeminiame garaže, iš kurio į kiemą pakelia liftas. Beje, kad nevargintumėte kojų, į didžiuosius, ketvirtame aukšte esančius apartamentus taip pat galima užkilti liftu.

Mažesniuosiuose, 104 kv. metrų apartamentuose – trys kambariai, kurių langai išeina į vidinį kiemą, būstą puošia židinys. Šiam butui taip pat priklauso vieta automobiliui požeminiame garaže.

„Didesnieji apartamentai daugiau dėmesio susilaukia iš tų, kurie ieško būsto sau. Mažesnieji apartamentai gali būti patrauklūs tiek ieškantiems būsto sau, tiek nuomai. Dėl nedidelio ploto jie gali puikiai tikti nuomai atvykstantiems iš užsienio kompanijų darbuotojams ar vietiniams gyventojams, kurių gyvenimo būdas gana mobilus ir reikia optimalaus dydžio buto“, - teigia I.Purtulytė.

Jos teigimu, apartamentais domisi tiek vietos, tiek užsienio pirkėjai. Pats Gaono kompleksas vietinėje rinkoje žinomas kaip prestižinis, labai privatus gyvenamasis kompleksas. Gaono gatvė – tyli, tačiau netoli Rotušės aikštės. Šio komplekso rekonstrukcija buvo baigta 2008 m. Tuomet ir pradėti įrenginėti parduodami apartamentai.

Anot I.Purtulytės, kompleksas – senoji miesto architektūra, ne naujos statybos pastatai. Todėl čia susipynę senos statybos akcentai: aukštos lubos, storos pastato sienos, plačios palangės, židiniai ir modernios architektūros elementai; naujos inžinerinės konstrukcijos, atnaujintos ventiliacijos, vandentiekio ir kitos sistemos, įrengta požeminė aikštelė automobiliams, saugos sistemos ir panašiai.

Šie dveji apartamentai du kartus buvo siūlomi įsigyti aukcionuose. Kadangi pirkėjų neatsirado, dabar jie parduodami laisvai. Tai reiškia, kad 45 dienas nekilnojamojo turto pardavėjai laukia pirkėjų siūlymų, kiek jie pasiruošę mokėti už apartamentus. Pasibaigus minėtam laikotarpiui bus sprendžiama, ar kuri pasiūlyta kaina priimtina. Tarp aukciono ir laisvo pardavimo skirtumas tas, kad būstą parduodant aukcione nustatoma pradinė kaina, kuri, parduodant apartamentus, gali būti tokia pat ar didesnė. Parduodant laisvu pardavimu kaina gali būti kiek mažesnė nei pradinė.

„Parduodami apartamentai – vertinga investicija į geros kokybės gyvenamąjį būstą. Todėl butai neparduodami probleminio turto kainomis, pavyzdžiui, 30-40 proc. pigiau, siekiant kaip galima greičiau juos realizuoti, nesvarbu už kokią kainą“, - kalbėjo „Colliers“ projektų vadybininkė.

Kodėl vieni iš buvusių „Snoro“ vadovų apartamentų jau parduoti, o kitiems dviems vis dar ieškoma pirkėjo? Pašnekovė teigia, kad parduotasis būstas išsiskiria savo vidine architektūra. I.Purtulytės žodžiais tariant, tai – puikiai restauruotas architektūrinio paveldo šedevras. Ji svarsto, kad galbūt tai, jog butas – specifinis, ir lėmė, kad sulaukė skubaus pirkėjo.

„Colliers“ rinkos analitikė Giedrė Kulakovienė lrytas.lt teigia, kad prestižinės klasės butų pasiūla visuomet buvo pakankamai ribota. Šiuo metu Vilniuje prestižinės klasės butų pasiūla sudaro apie 6,5 proc. Didžioji dalis prestižinės klasės butų pasiūlos yra nusistovėjusi, kadangi naujų projektų šiame segmente jau kuris laikas neatsiranda.

„Vis tik atsigaunanti nekilnojamo turto rinka turėtų paskatinti vystytojus investuoti ir šiame segmente, todėl artimiausiu laikotarpiu tikimasi sulaukti didesnio aktyvumo ir tarp prestižinės klasės butų“, - svarsto G.Kulakovienė.

Jos teigimu, prestižinės klasės butai dažniausiai visuomet turi savo pirkėją, kadangi potencialūs tokio turto pirkėjai mažiausiai veikiami ekonominių svyravimų. Pastaruoju metu dėl ribotos prestižinės klasės butų pasiūlos šio segmento butų pardavimai nėra aktyvūs ir siekia apie 2 proc. nuo bendro naujų butų pardavimo skaičiaus. Tačiau, anot G.Kulakovienės, naujai rinkoje atsiradę prestižinės klasės butai susilaukia nemažo susidomėjimo. O tai rodo paklausos aktyvumą šiame segmente.

Sudėtingoje finansinėje situacijoje atsidūrusi bendrovė  „Orlen Lietuva“ taip pat parduoda jai nuosavybės teise priklausančius objektus, panešė  www.vz.lt.

Įmonė praneša Vilniuje, Polocko gatvėje, parduodanti penkių butų (kotedžų) gyvenamąjį namą. Kiekvieno buto plotas viršija 186 kv. m. Namas stovi iš valstybės išnuomotame sklype. Butai parduodami su juose esančia buitine technika ir virtuvės baldais. Dar vienas gyvenamasis namas-kotedžas parduodamas Palangoje.

Daugiau apie nekilnojamąjį turtą - mūsų "Facebook" paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.