Jau greitai: Palangos vasaros estrada visus priblokš naujovėmis

Būsimi kurorto koncertų rūmai nustebins techninėmis naujovėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Oct 9, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:05 AM

Būsimos salės viduje jau įrengtas betoninis scenos pagrindas, montuojamos tribūnų pakopos. Spalio viduryje iš vienoje vokiečių kompanijoje gaminamų didelių plačių sijų bus pradėta montuoti medinė stogo konstrukcija. Prieš tai virš scenos turi būti sumontuota perdanga, virš kurios bus techninis aukštas.

Statybos darbus atliekančios Vilniaus bendrovės „Conresta“ projekto vadovo Algirdo Ungulaičio teigimu, šiai dienai jau yra atlikta darbų už 8 mln. litų, o tai siekia apie 40 proc. viso objekto sąmatos.

Kartu su santechnikais ir elektros tinklų montuotojais statybvietėje kasdien dirba apie 70 žmonių.

Projekto vadovas pripažino, kad šiuo metu nuo darbų grafiko atsiliekama 3 savaitėm. „Mus stabdė rugpjūčio pabaigoje Palangoje ėmę pilti lietūs. Taip praradome dvi savaites“, – teigė A.Ungulaitis.

Tačiau, anot jo, kitą savaitę sudėjus perdangas virš scenos, darbų atsilikimas bus sumažintas iki 8 dienų. Iki metų pabaigos būsimieji koncertų rūmai jau turi būti uždengti stogu ir apšiltintas pats pastatas.

Būsimi kurorto koncertų rūmai nustebins techninėmis naujovėmis.

Be stacionarių sėdimų vietų, kuriose tilps 2 tūkst. žiūrovų, arčiau scenos dar bus 200 vietų papildomos tribūnos, kurios galės būti transformuojamos į plokštumą.

Transformuojamos tribūnos bus apverčiamos ir virs plokštuma, kurios aukštis bus reguliuojamas. Transformuojamų tribūnų sąskaita bus galima padidinti sceną arba salės plotą.

A.Ungulaičio teigimu, šios apverčiamos tribūnos bus naujovė visoje Lietuvoje. „Bent aš apie tokias mūsų šalyje dar negirdėjau“, – teigė jis.

Į salę bus patenkama iš koridoriaus, kuris salę juosia per du aukštus. Iš viršutinio aukšto bus įėjimai į balkonus. Pirmame aukšte prie pagrindinio įėjimo į rūmus bus holas, kavinės patalpos, tualetai.

Požeminiame aukšte bus atlikėjų pagalbinės patalpos, persirengimo kambariai, repeticijų salė, žiūrovų rūbinė.

Naujoji vasaros estrada duris turėtų atverti kitų metų rugsėjį. ˙

Daugiau  architektūros - "Facebook"!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.