Išrinko zombiškiausią Kauno pastatą

Zombiškiausio Kauno pastato rinkimus didele persvara laimėjo apleistas

Baigiamasis akcijos renginys vyko prie „Respublikos“ viešbučio.<br>P.Mantauto nuotr.
Baigiamasis akcijos renginys vyko prie „Respublikos“ viešbučio.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 30, 2014, 2:47 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:33 AM

Tokį neįprastą konkursą surengė architektas Algimantas Kančas kartu su viešąja įstaiga „Architektūra ir kultūra“, taip pat prisidėjo dvi visuomeninės organizacijos.

Pasak A.Kančo, Kaune pavyko suskaičiuoti apie 60 pastatų vaiduoklių, tačiau balsavimo metu daugiau kaip prieš du dešimtmečius pradėjusi kilti ir netrukus apleista „Respublika“ tapo aiškiu nugalėtoju. Antroji vieta atiteko nebaigtam statyti viešbučiui „Britanika“, stūksančiam taip pat Kauno centre.

Abu pastatai priklauso bendrovėms, susijusioms su verslininku Gintaru Kviliūnu. Beje, A.Kančas prieš kelerius metus buvo pasirašęs sutartį su šio verslininko valdomomis įmonėmis dėl projektavimo darbų, tačiau vėliau tarp jų kilo konfliktas, kuris persikėlė į teismą.

„Kaune susikaupė per daug zombiškos energijos, kuri mus nuodija“, – kalbėjo žinomas architektas ir atlikėjas Algirdas Kaušpėdas, kuris prisijungė prie akcijos rengėjų. Kiek anksčiau jis skaitė paskaitą Kauno jaunimui „Zombiai puola Lietuvą“.

A.Kaušpėdo nuomone, valdžia turėtų taikyti įvairias poveikio priemones apleistų pastatų savininkams, mat tokie vaiduokliai tikrai nepuošia miesto. Architektas tikino nežinantis, kaip geriausiai būtų galima pritaikyti „Respubliką“, tačiau abejoja, ar jis atitiktų šių laikų viešbučio reikalavimus.

Akcijoje dalyvavo ir daugiau architektų, meno pasaulio žmonių, politikų, o susirinkusiuosius linksmino grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.