Vilniuje ir Pabradėje apdovanoti Metų renovacijos projektai

Šiais metais Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) organizavo „Metų renovacijos projekto 2020“ rinkimus, kurių metu visuomenė turi galimybę susipažinti su 2018–2019 m. daugiabučių atnaujinimo projektais, geriausiai iliustruojančiais esminius renovacijos privalumus. Po atviro balsavimo internete daug visuomenės simpatijų sulaukė Vilniuje ir Pabradėje esantys projektai, galintys būti pavyzdys kitų daugiabučių gyventojams.

Renovuotas daugiabutis Vilniuje, A. Mickevičiaus g. 32.<br>Nuotr. iš BETA archyvo.
Renovuotas daugiabutis Vilniuje, A. Mickevičiaus g. 32.<br>Nuotr. iš BETA archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2020, 8:31 AM

„Metų renovacijos projekto 2020“ rinkimuose vienu favoritų tapo Vilniuje, A.Mickevičiaus g. 32, esantis daugiabutis, kuriame buvo įdiegta per 10 renovacijos priemonių. Po pusę metų trukusių modernizavimo darbų šiandien A.Mickevičiaus g. 32 daugiabučio gyventojai džiaugiasi estetiškai atrodančiu gyvenamuoju namu, architektūriškai įsiliejančiu į gražėjantį kvartalą, ir gerokai didesniu namo energiniu efektyvumu, prisidedančiu prie klimato kaitos slopinimo.

Liepos mėnesį BETA direktorius Valius Serbenta ir aplinkos viceministras Marius Narmontas pasveikino A.Mickevičiaus g. 32 daugiabučio bendruomenę ir šio namo atnaujinimą administravusios įmonės atstovus.

„Ant namo sienos pritvirtinta lentelė nuo šiol bylos apie vieną geriausių 2020 m. renovacijos projektų, kuris gali būti puikus pavyzdys tiek kaimynystėje esantiems, tiek kitų mikrorajonų daugiabučiams. Svarbu, kad namas ne tik pasikeitė vizualiai ir šiandien puošia Žvėryno kvartalą, bet ir gerokai sumažėjo energijos sąnaudos“, – sakė V.Serbenta.

Sėkmingu A.Mickevičiaus g. 32 daugiabučio renovacijos procesu džiaugėsi ir aplinkos viceministras M.Narmontas. Jis pabrėžė gyventojų, daugiabučio administratoriaus bei rangovų bendradarbiavimo svarbą ir pastangas siekiant geriausio rezultato.

„Glaudus bendradarbiavimas ir bendrų sprendimų paieškos yra raktas į projektų sėkmę, todėl svarbus kiekvieno indėlis. Šiandien šis daugiabutis atrodo taip, kad ir pats mielai jame gyvenčiau, tikriausiai kaip ir daugelis čia susirinkusių. Viliuosi, kad šis modernizacijos projektas, pelnytai pripažintas vienu geriausių, motyvuos ir kaimynystėje esančius daugiabučius imtis pokyčių“, – kalbėjo M.Narmontas.

Apdovanotas ir kitas projektas Pabradėje

Rugpjūčio 6 dieną M.Narmontas ir V.Serbenta įteikė apdovanojimus Vilniaus g. 108B daugiabučio bendruomenei ir šio namo atnaujinimą administravusios įmonės bei Švenčionių rajono savivaldybės atstovams.

Pastaruoju metu Lietuvoje vis garsiau kalbama apie kvartalinę renovaciją, kuri apima ne tik pavienių namų modernizavimą, – kartu atnaujinama visa kvartale esanti infrastruktūra, aprėpianti žaliąsias zonas, kiemų aikšteles, jų apšvietimą, sporto aikštynus, vaikų žaidimo aikšteles ir kitą infrastruktūrą.

„Švenčionių rajono savivaldybė – vienas geriausių pavyzdžių Lietuvoje, ji vykdo darbus ir sėkmingai integruoja skirtingas kvartalų atnaujinimo priemones, o vienas geriausių šių metų projektų tik įrodo, kiek daug kartu gali nuveikti bendruomenė bei savivaldybė ir kaip gali pasikeisti gyvenimo kokybė“, – kalbėjo V.Serbenta.

Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius pabrėžė didelės komandos indėlį įgyvendinant kvartalinės renovacijos projektus: „Be galo džiaugiamės kvartalinės renovacijos rezultatais, o vienas geriausių šių metų projektų tik dar labiau įkvepia. Tai didžiulės komandos darbas, o didelis bendruomenės įsitraukimas prisidėjo prie tokių gerų rezultatų, nes be jų nebūtume to pasiekę.“

Apdovanotas daugiabutis gali būti laikomas kvartalinės renovacijos programos pavyzdžiu, kurio rezultatais – pagerėjusia gyvenimo kokybe atnaujintuose būstuose, patrauklia gyvenamąja aplinka, perpus sumažėjusiomis išlaidomis šildymui – šiandien džiaugiasi Vilniaus gatvės kvartalo bendruomenė. Renovuotas daugiabutis Vilniuje, A.Mickevičiaus g. 32.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.