Pagaliau vilniečiai sužinos, koks naujas kvartalas kils miesto centre: jau galima susipažinti su idėjomis

Nuo šiandien visi norintys gali susipažinti su architektų pasiūlymais, kaip galėtų atrodyti administracinių pastatų kompleksas A. Goštauto gatvėje. Tai galima padaryti apsilankius Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengtoje ekspozicijoje arba virtualiai – Lietuvos architektų sąjungos interneto svetainėje.

Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>lrytas.lt koliažas (Turto banko nuotr.)
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>lrytas.lt koliažas (Turto banko nuotr.)
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>Turto banko nuotr.
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>Turto banko nuotr.
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>Turto banko nuotr.
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>Turto banko nuotr.
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>Turto banko vizual.
Lukiškių g. 9 esančiame pastate įrengta ekspozicija.<br>Turto banko vizual.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 2:24 PM

Miestiečiai su architektų darbais gali susipažinti specialiai įrengtoje ekspozicijoje. Darbai eksponuojami Lukiškių g. 9 esančiame pastate. Čia nuo lapkričio 7 iki 18 dienos bus eksponuojami visų tarptautinio urbanistinio–architektūrinio konkurso dalyvių darbai. Juos apžiūrėti galima darbo dienomis nuo 16 iki 20 val., šeštadieniais (lapkričio 11 ir 18 d.) nuo 12 iki 18 val.

Vadovaujantis gerąja architektūrinių konkursų organizavimo praktika, dalyvių pateikti projektai yra anonimiški. Taip siekiama užtikrinti objektyvų ir nešališką komisijos vertinimą bei išrinkti geriausią sprendimą nesirišant prie konkrečių vardų.

Konkurso nugalėtoją išrinks komisija, kurią sudaro architektai, Turto banko atstovai ir nepriklausomi veiklos atstovai. Konkurse iš viso buvo gauti 14 dalyvių darbai, komisijos vertinimui pateikta 13. Buvo atmestas ne pilnai pateiktas pasiūlymas. Nugalėtojas turėtų paaiškėti šių metų pabaigoje–kitų pradžioje.

Konkurso dalyvių darbai bus vertinami pagal keletą aspektų: 35 proc. vertinamojo balo sudarys urbanistikos/architektūros/kraštovaizdžio kokybė, 30 proc. funkcionalumas ir planavimas, 20 proc. teks tvarumui ir 15 proc. projektavimo kainai. Bendras prizinis konkurso fondas siekia 110 tūkst. eurų.

Architektų buvo prašoma parengti pasiūlymus, kurie apimtų viso kvartalo tarp A. Goštauto ir Lukiškių gatvių sutvarkymą, numatytų galimo naujo užstatymo sprendinius. Teritorijoje jau esantiems statiniams ir daliai naujos statybos ketinama skelbti atskirus architektūrinius konkursus, kurių sprendiniai turės derėti su konkurso nugalėtojo pasiūlyta urbanistine vizija.

Vilniečių, A. Goštauto administracinių pastatų komplekse šiuo metu dirbančių ir ateityje čia įsikursiančių valstybės įstaigų darbuotojų apklausų ir kūrybinių dirbtuvių rezultatai buvo pateikti tarptautinio konkurso dalyviams.

Taip buvo siekiama, kad architektai kuo plačiau atlieptų suinteresuotų šalių keliamus lūkesčius kvartalui. Taip pat konkurso dalyvių buvo prašoma pateikti sprendimą, kaip galėtų būti įamžintas ilgą laiką šioje vietoje gyvenusios Lietuvos totorių bendruomenės atminimas.

Šiuo metu tarp A. Goštauto ir Lukiškių gatvių išsidėsčiusiame pastatų komplekse įvairios valstybės įstaigos yra įsikūrę dviejuose A. Goštauto g. 9 ir A. Goštauto g. 12 esančiuose pastatuose.

Projektas finansuojamas parduodant neefektyvų valstybės turtą bei optimizuojant esamo turto valdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.